autor:

Mihaela Tanasa

» » Prajituri

Placintele cu visine

Autor: Mihaela Tanasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Tanasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
pt aluat: o ceasca smantana, faina cat cuprinde, sare, 1 kg visine, 150 g zahar, o lingura pesmet, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

- Visinele se spala, se scot samburii, se presara cu zahar si se lasa cca o ora.
- In acest timp se prepara un aluat nu prea tare din smantana, faina si sare si se framanta bine.
- Se intinde o foaie nu prea subtire si se taie in patrate cu latura de 12-15 cm.
- Se pune pe fiecare patrat o lingura din visinele scurse de zeama si amestecate cu pesmet, se intorc colturile si se preseaza putin la mijloc si pe margini ca sa ramana lipite.
- Se ung cu ou batut, se aseaza pe o tava presarata cu faina si se coc la foc iute. Cand sunt gata, se presara din belsug cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu fanta

Prajitura cu fanta

Blat: Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul cate putin,galbenusurile si zaharul vanilat.Faina

33 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Rasturnica cu mere

Rasturnica cu mere

-Spalam merele ,le taiem in doua si le curatam de seminte,apoi le feliem. -Ungem tava cu unt,presaram

21 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pt aluat: o ceasca smantana
  • faina cat cuprinde
  • sare
  • 1 kg visine
  • 150 g zahar
  • o lingura pesmet
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ilie