autor:

Mihaela Tanasa

» » Prajituri

Placintele cu visine

Autor: Mihaela Tanasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Tanasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
pt aluat: o ceasca smantana, faina cat cuprinde, sare, 1 kg visine, 150 g zahar, o lingura pesmet, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

- Visinele se spala, se scot samburii, se presara cu zahar si se lasa cca o ora.
- In acest timp se prepara un aluat nu prea tare din smantana, faina si sare si se framanta bine.
- Se intinde o foaie nu prea subtire si se taie in patrate cu latura de 12-15 cm.
- Se pune pe fiecare patrat o lingura din visinele scurse de zeama si amestecate cu pesmet, se intorc colturile si se preseaza putin la mijloc si pe margini ca sa ramana lipite.
- Se ung cu ou batut, se aseaza pe o tava presarata cu faina si se coc la foc iute. Cand sunt gata, se presara din belsug cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
PRAJITURA CU GEM SI CREMA FINETI

PRAJITURA CU GEM SI CREMA FINETI

Se separa albusul de galbenus si se amesteca in felul urmator:galbenusurile se freaca bine cu apa

12 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Witch's Hat

Witch's Hat

Penrtu biscuiti, amesteca faina cu cacaoa, cuisoarele, sarea si bicarbonatul.Intr-un alt vas, bate

3 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pt aluat: o ceasca smantana
  • faina cat cuprinde
  • sare
  • 1 kg visine
  • 150 g zahar
  • o lingura pesmet
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere in jeleu