autor:

Mihaela Tanasa

» » Prajituri

Placintele cu visine

Autor: Mihaela Tanasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Tanasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
pt aluat: o ceasca smantana, faina cat cuprinde, sare, 1 kg visine, 150 g zahar, o lingura pesmet, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

- Visinele se spala, se scot samburii, se presara cu zahar si se lasa cca o ora.
- In acest timp se prepara un aluat nu prea tare din smantana, faina si sare si se framanta bine.
- Se intinde o foaie nu prea subtire si se taie in patrate cu latura de 12-15 cm.
- Se pune pe fiecare patrat o lingura din visinele scurse de zeama si amestecate cu pesmet, se intorc colturile si se preseaza putin la mijloc si pe margini ca sa ramana lipite.
- Se ung cu ou batut, se aseaza pe o tava presarata cu faina si se coc la foc iute. Cand sunt gata, se presara din belsug cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu piersici si foite de migdale

Prajitura cu piersici si foite de migdale

Margarina se freaca f.bine cu zaharul pudra;se pun,apoi,ouale,unu cite unul,esenta de migdale,sarea,vanilia;se

7 voturi    9 comentarii
4h
Prajituri
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Galbenusurile de la cele 4 oua le batem cu 250 g zahar dupa care adaugam pe rand cei 100 ml ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pt aluat: o ceasca smantana
  • faina cat cuprinde
  • sare
  • 1 kg visine
  • 150 g zahar
  • o lingura pesmet
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Rulada Ducesa Rulada Ducesa

Ruladă în ruladă (foaie de cacao în interiorul unei foi albe) cu cremă de ciocolată, gem de căpşuni, portocale, nuci

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se adauga 3 linguri zahar si se amesteca

6 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Sarlota cu piscoturi de sampanie