autor:

Fara foto

» » Aperitive

Placintele de ceapa

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
4 cepe mari, 4 catei de usturoi, 1 ceasca faina, 1 ou, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita praf de chili (sau boia), ulei pentru prajit., (pentru 18-24 bucati)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie mai intai in doua si pe urma rondele foarte fine. Usturoiul curatat se toaca marunt. - Se amesteca faina cu praful de copt si praful de chili (boiaua), se adauga apa cat cuprinde si se face un aluat cremos, in care se incorporeaza apoi ceapa si usturoiul.

Se toarna uleiul intr-o tigaie mare, cu fundul drept (stratul de ulei sa masoare 2 cm), se ia cate-o lingura din aluat si se pune in tava. Placintelele se prajesc pe ambele parti, pana ce se patrund si se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se servesc fierbinti, cu ketchup sau sos de chili.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Omleta cu vinete coapte

Omleta cu vinete coapte

Coacem feliile de vinete pe tava de aragaz sau pe grill. (Se poate adauga putina sare). Intre timp,

4 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive
Tarta cu amestec mexican

Tarta cu amestec mexican

Se framanta toate ingredientele pentru aluat si se tine la frigider cam 1/2 ora dupa care se intinde

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 4 cepe mari
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceasca faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita praf de chili (sau boia)
  • ulei pentru prajit.
  • (pentru 18-24 bucati)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Gogosari aperitiv