autor:

valentina ionita

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Retete de post

Plăcinţele prăjite umplute cu varză

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Ingrediente
Pentru aluat :, , 500g faina, 250-300 ml apa calduta, 20-30 g drojdie proaspata, 1/2 lingurita de zahar, un varf cutit cu sare., , Pentru umplutura :, , o varza, 1- 2 legaturi marar, 2 buc. ceapa rosie, sare, piper, dupa gust, o lingurita boia de ardei dulce

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Drojdia , zaharul si cca 50 ml de apa (din cantitatea totala de apa calduta) se amesteca si se lasa la dospit pt cca 15 min.

Se adauga restul ingredientelor , se framanta pana se formeaza un aluat clasic, elastic si se lasa la dospit , la crescut intr-un vas acoperit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Varza tocata fideluta se caleste impreuna cu ceapa tocata marunt in putin ulei de masline, sare,piper,cimbru dupa gust si o lingurita de boia dulce de ardei . La final se adauga mararul tocat ,se amesteca si se opreste focul.
Varza se lasa la racit.

Aluatul crescut se imparte in mai multe bucati in functie de marimea dorita.Fiecare bucata se intinde potrivit de subtire, se pune umplutura de varza,apoi se impatureste cu partea de aluat neacoperita de compozitie.

Se apasa marginile bine si se prajesc intr-o baie de ulei pe ambele parti .Dupa prajire placintelele se scot pe un prosop de hartie pentru indepartarea surplusului de ulei.

Sunt delicioase atat calde cat si reci...
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinţele prăjite umplute cu varză" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Rulouri de dovlecel si de dovleac umplute cu legume - de post - Reteta casei

Rulouri de dovlecel si de dovleac umplute cu legume - de post - Reteta casei

Morcovul,telina ,ceapa,prazul se curata,se spala si impreuna cu mararul si patrunjelul se toaca la

31 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Supa de rosii cu orez

Supa de rosii cu orez

Se pune intr-o oala bulionul ,se adauga apa necesara , ceapa intreaga curatata, pasta de tomate si

15 voturi    6 comentarii
20 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Simona Vorovenci , 27 august 2013

    Am uitat sa spun, pt cine nu le vrea prajite, ca se pot baga si la cuptor, asezate pe hartie de copt sau pe planseta de silicon.

  • Fara foto

    Simona Vorovenci , 27 august 2013

    Sunt foarte bune! Eu nu pun drojdie in aluat. In schimb, pentru ca aluatul sa fie putin fraged, adaug 1-2 linguri de ulei.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Multumesc mult...

    • Fara foto

      liliana (Bucatar) , 05 februarie 2013

      stiu ca sant f. bune placinta cu varza ! fac si eu am invatat de la mama mea! dar nu prajite! procedura e cam aceeasi dar dupa ce caleam ceapa poti adauga si niste kaiser sau jumeri de porc dar nu grase , si le dadeam la cuptor ce pot sa spun o minune!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Va multumesc mult ...Merita incercate...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Sunt delicioase draga mea....iti vine sa le mananci doar uitindu-te la ele. La noi se fac si cu cartofi sau branza si marar, cu mere....cu multe umpluturi.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Nu am mancat niciodata cu varza, doar cu branza. Sunt apetisante,merita incercata reteta

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Ce bune sunt! Cam asa fac si eu aluatul insa eu le frig in tigaie unsa doar cu ulei, nu in baie. E un alt stil de copt, dar as manca oricum, numai sa fie.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 500g faina
  • 250-300 ml apa calduta
  • 20-30 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita de zahar
  • un varf cutit cu sare.
  • Pentru umplutura :
  • o varza
  • 1- 2 legaturi marar
  • 2 buc. ceapa rosie
  • sare
  • piper, dupa gust
  • o lingurita boia de ardei dulce

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Orez cu legume