Platou vegetarian pane

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Platou vegetarian pane

Ingrediente

  • 300 gr faina, 3 oua, 200 ml lapte, 1 lingura ulei, sare, 8 ciuperci , 8 buchetele conopida, 2 dovlecei, ulei pentru prajit
  • Pentru sosul de usturoi: 1 iaurt mic (150gr), cateva fire de patrunjel si marar, sare, piper, 2 catei de usturoi, 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

Pentru pane batem ouale cu sarea si cu 1 lingura de ulei. Adaugam laptele si faina. Amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase. Aluatul obtinut este un aluat mai gros decat cel de clatite. Lasam aluatul la rece minim 30 de minute.

Intre timp pregatim legumele. Ciupercile si conopida le fierbem separat in apa cu sare aproximativ 15 minute. Le scurgem bine si le stergem cu un servet pentru a absorbi toata apa.

Taiem dovleceii felii si ii condimentam cu sare si piper.

Trecem legume prin amestecul pentru pane si ii prajim in ulei incins la foc mediu.

Pentru sos adaugam toate ingredientele in blender si le mixam.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor