Intr-un vas se pun brinza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se amesteca bine. Se da compozitiei forma unei sfere si o se pune pentru 1-2 ore la frigider.
Se scoate aluatul din frigider. Se intinde (cam 5-7 mm grosimea foii). Se taie patrate care au lungimea laturii cam 8-10 cm. Albusul se separa de galbenus. Cu albusul se unge foaia de aluat.
Cascavalul se da prin razatoare si se pune gramajoare pe fiecare patrat. Se unesc colturile opuse si se lipesc. Se infierbinta cuptorul.
Triunghiurile obtinute (pliculetele) se plaseaza pe o tava unsa, ungindu-le cu galbenusul batut cu un pic de sare. Se dau in cuptor la copt.
Cascavalul poate fi inlocuit cu salam taiat pai sau cubulete.
Se servesc calde. "Pliculetele" pot fi servite la ceai sau cafea, calde.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii