autor:

Anca Bunea

» » , Aperitive, Dulciuri diverse

Poale-n Brau/ Branzoaice

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iulie 2014

Ingrediente
Pentru 12 bucati:, , Aluat:, 650 gr faina, 3 oua + 1 ou pentru uns, 270 ml lapte caldut, 150 gr zahar, 10 gr drojdie granule, 1/2 lingurita sare, 50 gr unt, topit si racit, 50 ml ulei, 2 lingurite coaja rasa de lamaie si/ sau portocala, , Umplutura:, 700 g branza de vaci cu stafide, 2 oua, 150 gr zahar, 2 lingurite coaja rasa de lamaie si/ sau portocala, esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 2h

15 voturi

Mod de preparare

Eu am facut aluatul la masina de paine, adaugand in ordine ingredientele lichide apoi cele solide: laptele, ouale usor batute, untul, uleiul, coaja de lamaie si portocala, zaharul, sarea, faina si drojdia.



Dupa ce aluatul a dospit, se fac din el bilute egale (mie mi-au iesit 12 bucati).



Se pregateste umplutura: se bat ouale, se amesteca cu branza (care este de preferat sa fie scursa inainte; in cazul in care este putin moale, se poate adauga o lingura de gris), zaharul, coaja de citrice si esenta de vanilie.



Se intinde fiecare bucata cu sucitorul dandu-i forma rotunda, se cresteaza pe margini, se pun 2 linguri din umplutura pregatita anterior in centru si se aduce fiecare bucatica de aluat crestata spre centru (cam cum sunt petalele de trandafiri).



Se pun placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se bate oul ramas si se ung placintele. Se da tava la cuptorul preincalzit la 160 g C pentru 15-20 de minute.



Dupa ce s-au racit, se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n Brau/ Branzoaice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Branzoaice (Poale-n brau)

Branzoaice (Poale-n brau)

Intr-un bol se pune faina cernuta, un praf de sare si cele 2 oua. Laptele se incalzeste un pic (nu

96 voturi    32 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cuib de viespe cu nuci si merisoare

Cuib de viespe cu nuci si merisoare

Incepeti prin a faramita drojdia intr-un bol la care se adauga putin lapte cat sa acopere drojdia,

7 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Octavian PETREA , 08 decembrie 2017

    Acestea sunt brânzoaice. Poalele în brâu sunt cu totul altceva. Compoziția este asemanatoare, dar forma și prepararea sunt diferite. Deci mai bine modificați textele eliminând „poale-n brâu”

  • Fara foto

    Moldovi Doina , 08 septembrie 2014

    arata bine

  • Fara foto

    Viorica Ionescu , 16 iulie 2014

    vreau si eu'

    • Fara foto

      Nycu Gherghisan , 15 iulie 2014

      la mine in tulcea se numesc branzoaice..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru 12 bucati:
  • Aluat:
  • 650 gr faina
  • 3 oua + 1 ou pentru uns
  • 270 ml lapte caldut
  • 150 gr zahar
  • 10 gr drojdie granule
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 gr unt
  • topit si racit
  • 50 ml ulei
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie si/ sau portocala
  • Umplutura:
  • 700 g branza de vaci cu stafide
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie si/ sau portocala
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

41 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Fara foto

Octavian PETREA

Acestea sunt brânzoaice. Poalele în brâu sunt cu totul altceva. Compoziția este asemanatoare, dar forma și prepararea sunt diferite. Deci mai bine modificați textele eliminând „poale-n brâu”

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat fraged,moldovenesc pt cozonac si pasca