Ingrediente
Pentru 12 bucati:, , Aluat:, 650 gr faina, 3 oua + 1 ou pentru uns, 270 ml lapte caldut, 150 gr zahar, 10 gr drojdie granule, 1/2 lingurita sare, 50 gr unt, topit si racit, 50 ml ulei, 2 lingurite coaja rasa de lamaie si/ sau portocala, , Umplutura:, 700 g branza de vaci cu stafide, 2 oua, 150 gr zahar, 2 lingurite coaja rasa de lamaie si/ sau portocala, esenta de vanilie
Dificultate: Medie | Timp: 2h
25 voturi
Mod de preparare
Dupa ce aluatul a dospit, se fac din el bilute egale (mie mi-au iesit 12 bucati).
Se pregateste umplutura: se bat ouale, se amesteca cu branza (care este de preferat sa fie scursa inainte; in cazul in care este putin moale, se poate adauga o lingura de gris), zaharul, coaja de citrice si esenta de vanilie.
Se intinde fiecare bucata cu sucitorul dandu-i forma rotunda, se cresteaza pe margini, se pun 2 linguri din umplutura pregatita anterior in centru si se aduce fiecare bucatica de aluat crestata spre centru (cam cum sunt petalele de trandafiri).
Se pun placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se bate oul ramas si se ung placintele. Se da tava la cuptorul preincalzit la 160 g C pentru 15-20 de minute.
Dupa ce s-au racit, se pudreaza cu zahar.
Nycu Gherghisan , 15 iulie 2014
la mine in tulcea se numesc branzoaice..