Pogacele cu cascaval

Punem faina in bol, adaugam smantana, ulei sau unt topit.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Pogacele cu cascaval

Ingrediente

  • 500 gr faina (care creste singura)
  • 200 ml smantana grasa
  • 150 g cascaval ras
  • 100 ml ulei sau unt topit
  • 1 lingurita de sare
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • cascaval ras

Mod de preparare

Punem faina in bol, adaugam smantana, ulei sau unt topit, sare si cascaval si amestecam bine pana se omogenizeaza.

Aluatul se intinde de grosimea unui deget, se decupeaza pogacelele cu ajutorul unui pahar, se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou si pe fiecare, se presara cascaval ras. (eu le-am facut bilute cu mana si le am pus in tava, normal ele se decupeaza cu paharul, dar fiindca nu am avut rabdare, le-am facut bilute).

Preincalzim cuptorul la 190 de grade C.

Se coc pogacelele in cuptorul preincalzit, pentru 20-25 de minute sau pana ce se rumenesc frumos.

Din ingredientele de mai sus, se obtin 2 tavi mari de pogacele, insa sunt atat de bune, incat merita facute 2 portii din start.

Pofta buna !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi