Punem faina in bol, adaugam smantana, ulei sau unt topit.
Punem faina in bol, adaugam smantana, ulei sau unt topit, sare si cascaval si amestecam bine pana se omogenizeaza.
Aluatul se intinde de grosimea unui deget, se decupeaza pogacelele cu ajutorul unui pahar, se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou si pe fiecare, se presara cascaval ras. (eu le-am facut bilute cu mana si le am pus in tava, normal ele se decupeaza cu paharul, dar fiindca nu am avut rabdare, le-am facut bilute).
Preincalzim cuptorul la 190 de grade C.
Se coc pogacelele in cuptorul preincalzit, pentru 20-25 de minute sau pana ce se rumenesc frumos.
Din ingredientele de mai sus, se obtin 2 tavi mari de pogacele, insa sunt atat de bune, incat merita facute 2 portii din start.
Pofta buna !
Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.
Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeuraIncingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Comentarii
Adaugă comentariu