autor:

LALY

» » Aperitive

Pogacele cu jumari

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2013

Ingrediente
500 gr faina, 25 gr drojdie proaspata, 1 ou, 2 linguri untura de porc rece, 200 ml lapte caldut, 1 lingurita de zahar, 1 lingurita de sare, Pentru pasta de jumari:, 250 gr jumari, sare,piper, Pentru finisat:, 1 ou batut, mac,susan,chimion

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Macinam jumarile si le amestecam cu sare si piper.Intr-un castron punem drojdia,1 lingurita de zahar,putin lapte si doua linguri de faina.Preparam o maia pe care o lasam la loc caldut,pana cand face basici. Intr-un castron mai mare punem faina si untura,pe care le frecam pana capata un aspect nisipos.Se face o gaura in mijloc in care se toarna drojdia crescuta si laptele caldut amestecat cu oul.Se framanta bine pana cand vom obtine un aluat neted.



Acoperim castronul si il lasam sa dospeasca la temperatura camerei pana cand isi dubleaza volumul.Punem putin ulei pe masa de lucru si rasturnam aluatul.Il intindem sub forma unui dreptunghi de circa 8mm grosime. Ungem aluatul cu pasta de jumari.Pornind din cele doua laturi mai scurte ale dreptunghiului,aducem marginile aluatului pana la mijoc unde se intalnesc,apoi se indoaie in doua pe linia de imbinare. Dreptunghiul lung obtinut se indoaie in doua de la jumatate,apoi se infoliaza si se da la frigider circa 20-30 de minute.Dupa cele 20 minute se intinde aluatul din nou,si se pliaza pe latura cea mai lunga,de data aceasta doar in 3.Se da din nou la frigider.Dupa trecerea timpului (30 minute) se mai impacheteaza inca o data in 3.Se mai lasa la frigider inca 30 de minute.



Se cerne planul de lucru cu faina si se intinde aluatul cam de 5-7 mm grosime in forma de dreptunghi.Cu o forma speciala,cu un pahar(sau sub ce forma doreste fiecare)se decupeaza aluatul. Pogacelele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt,si se lasa la temperatura camerei sa mai creasca un pic.Se ung pe deasupra cu ou batut,atentie nu si pe margini,altfel vor creste asimetric si se presara cu mac,susan,sau chimion.(In reteta originala se pune chimion,dar alor mei nu le place).Se coc in cuptorul incins pana se rumenesc usor deasupra.Merg de minune langa un paharel de vin rosu.Sunt fragede si delicioase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pogacele cu jumari

Pogacele cu jumari

Am pus ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata mai sus si am setat-o pe programul de

11 voturi    7 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Ceafa afumata

Ceafa afumata

Incorporam condimentele si sarea. Ceafa se pudreaza cu amestecul de condimente. Baitzul obtinut

10 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 2 linguri untura de porc rece
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • Pentru pasta de jumari:
  • 250 gr jumari
  • sare,piper
  • Pentru finisat:
  • 1 ou batut
  • mac,susan,chimion

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

4 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
RULOURI DE PUI