autor:

delicious flavours

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Pogacele cu leurda si cascaval

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2011

Ingrediente
-1 cartof mai mare, -450 gr faina, -100 gr untura, -2 lingurite mici sare, -3 galbenusuri, -150 gr smantana, -20 gr drojdie proaspata, -50 ml lapte caldut, -1 lingurita zahar, -100 gr unt topit, -leurda maruntita (congelata), -100 gr cascaval ras/parmezan

Dificultate: Medie Timp: 3h

13 voturi

Mod de preparare

Cartoful il fierbem in coaja, apoi il curatam, zdrobim ca pentru pireu si-l lasam sa se raceasca. Pana atunci, incalzim putin laptele, punem 1 lingurita mica de zahar si adaugam drojdia sfaramata. Faina, untura si sarea se amesteca putin, adaugam cartoful zdrobit, galbenusurile, laptele cu drojdia si jumatate din cantitatea de cascaval ras (puteti folosi si parmezan). Adaugand treptat smantana, framantam pana obtinem un aluat omogen, daca mai e nevoie se mai poate adauga smantana. Acoperim vasul si lasam la dospit circa 90 minute. Scoatem aluatul din vas, il intindem, ungem cu unt topit, presaram leurda maruntita (puneti cat doriti in functie de gustul fiecaruia) si restul de cascaval ras. Rulam aluatul si-l mai lasam sa se odihneasca inca 1 ora. Dupa acest timp il intindem pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de aproximativ 1,5-2 cm grosime. Decupam cu o forma patrata sau rotunda, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu un ou batut in prealabil, presaram deasupra cascaval ras, chimen sau orice altceva doriti si le introducem in cuptorul incins.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu leurda si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Crema de branza cu ciuperci

Crema de branza cu ciuperci

Spalam ciupercile, le punem la fiert pentru 20 de minute cu sare si piper. Dupa acest timp, le luam

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza
Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pentru inceput facem crema de branza.Am avut branza de vaca proaspata,mai moale pe care am mixat-o

14 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floareaflorica Fyk , 27 octombrie 2014

    CUM ARATA ,CRED CA E SI FOARTE GUSTOS !!!!!

  • delicious flavours

    delicious flavours (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2011

    Multumesc ptr aprecieri, pupici si un an nou fericit!!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2011

    Delicioase si apetisante!***** Sarbatori Fericite!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2011

      O bunatate !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2011

      Imi plac tare , tare mult ! Am sa incerc si eu neaparat sa le fac. pupici

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2011

      gustoase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

13 voturi

Ingrediente

  • -1 cartof mai mare
  • -450 gr faina
  • -100 gr untura
  • -2 lingurite mici sare
  • -3 galbenusuri
  • -150 gr smantana
  • -20 gr drojdie proaspata
  • -50 ml lapte caldut
  • -1 lingurita zahar
  • -100 gr unt topit
  • -leurda maruntita (congelata)
  • -100 gr cascaval ras/parmezan

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

delicious flavours (Chef de cuisine)

Multumesc ptr aprecieri, pupici si un an nou fericit!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Friganele cu parmezan la Doubletta