autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Poganzli pentru seara de Craciun

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
300 g faina, 1 ou, sare, 200 g mac, 100 g zahar, apa, vanilie, pesmet.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Din faina, ou si apa se framanta un aluat ca pentru foaia de taitei. Se intinde o foaie mai groasa, cam de un deget; pe jumatate din ea se pun gramajoare de mac oparit cu apa fiarta cu zahar.

Cealalta jumatate de aluat se intinde peste prima si se preseaza usor cu mana in jurul gramajoarelor de mac, ca sa se lipeasca foaia. Se taie cu rozeta, decupandu-se fiecare poganzli.

Se fierb in apa clocotita 20 de minute, se scot intr-un castron si se acopera cu pesmet si zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Poganzli pentru seara de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PLACINTA CU BRANZA DULCE COAPTA LA TIGAIE

PLACINTA CU BRANZA DULCE COAPTA LA TIGAIE

Intr-un vas mai mare se pune faina,sarea,zaharul,galbenusul si drojdia.(eu am folosit drojdie uscata

20 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tiramisu ieftin, cu budinca

Tiramisu ieftin, cu budinca

Se prepara budinca de vanilie si cea de ciocolata in vase separate dupa instructiunile de pe plic

13 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 1 ou
  • sare
  • 200 g mac
  • 100 g zahar
  • apa
  • vanilie
  • pesmet.

Raporteaza reteta

marta gabriela abdelhafiz

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

nu am mai auzit de reteta asta ,interesant

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Chec