autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Poganzli pentru seara de Craciun

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
300 g faina, 1 ou, sare, 200 g mac, 100 g zahar, apa, vanilie, pesmet.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Din faina, ou si apa se framanta un aluat ca pentru foaia de taitei. Se intinde o foaie mai groasa, cam de un deget; pe jumatate din ea se pun gramajoare de mac oparit cu apa fiarta cu zahar.

Cealalta jumatate de aluat se intinde peste prima si se preseaza usor cu mana in jurul gramajoarelor de mac, ca sa se lipeasca foaia. Se taie cu rozeta, decupandu-se fiecare poganzli.

Se fierb in apa clocotita 20 de minute, se scot intr-un castron si se acopera cu pesmet si zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Poganzli pentru seara de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
tarte cu fructe

tarte cu fructe

aluatul de tarte se spumeaza grasimea cu zaharul se adauga treptat cite un ou,cind si-a dublat volumul

11 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 1 ou
  • sare
  • 200 g mac
  • 100 g zahar
  • apa
  • vanilie
  • pesmet.

Raporteaza reteta

marta gabriela abdelhafiz

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

nu am mai auzit de reteta asta ,interesant

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura zebra