autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Poganzli pentru seara de Craciun

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
300 g faina, 1 ou, sare, 200 g mac, 100 g zahar, apa, vanilie, pesmet.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Din faina, ou si apa se framanta un aluat ca pentru foaia de taitei. Se intinde o foaie mai groasa, cam de un deget; pe jumatate din ea se pun gramajoare de mac oparit cu apa fiarta cu zahar.

Cealalta jumatate de aluat se intinde peste prima si se preseaza usor cu mana in jurul gramajoarelor de mac, ca sa se lipeasca foaia. Se taie cu rozeta, decupandu-se fiecare poganzli.

Se fierb in apa clocotita 20 de minute, se scot intr-un castron si se acopera cu pesmet si zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Poganzli pentru seara de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu Mere (de Post)

Prajitura cu Mere (de Post)

Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, se adauga scortisoara si un plic

169 voturi    43 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CHEC CU SIROP DE NESCAFE

CHEC CU SIROP DE NESCAFE

Se unge o tava,se tapeteaza cu faina. Ouale si zaharul pudram se bat f bine;se adauga(batind)grasimea,turnata

2 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 1 ou
  • sare
  • 200 g mac
  • 100 g zahar
  • apa
  • vanilie
  • pesmet.

Raporteaza reteta

marta gabriela abdelhafiz

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

nu am mai auzit de reteta asta ,interesant

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri de sarbatoare