Se prepara clatitele dupa urmatoarea reteta:
- faina,lapte si apa minerala, un borcan mic de iaurt,la 250 grame faina 2 oua si 2 linguri de amidon alimentar,ulei.Se amesteca ingredientele de preferabil cu batatorul de oua.Se pun faina, ouala si amidonul apoi laptele mestecand .Cand combinatia incepe sa ia forma unui aluat subtire, se bate cu batatorul pentru a avea clatite pufoase, astfel eliminam si cocoloasele.Se prajesc clatite.
Intr o tava unsa cu ulei se pun la copt cartofi(eu la o compozitie cu 250 g faina pun 4 cartofi) si sunca/costita/carnat/bacon.
Se pun la fiert oua ,pt aceiasi cantitate de compozitie pun cam 4 oua.
Avem nevoie de castraveti murati cam 3-4 depinde de marime.
Radem cascaval.
Taiem toate ingredientele cubulete marunte.
Punem putina compozitie apoi presaram cascaval, iar putina compozitie deoarece porcusorii vin dati la cuptor iar cascavaul se va inmuia si va lega compozitia.
Pentru a impacheta porcusorii procedam la fel ca si la sarmale,nici prea multa compozitie sa nu se rupa clatita.
Dupa ce terminam porcusorii punem smantana si branza sarata rasa deasupra si ii dam la cuptor.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii