autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Portocale cu sos caramel

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 portocale mari, , 1 lamaie mai verde, , 160 g zahar pudra + inca 50 g, , cateva frunze de menta.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Spalati lamaia sub jetul de apa, stergeti-o, decojiti-o si taiati coaja bastonase subtiri.
Puneti intr-o craticioara 50 g zahar si 200 ml de apa, adaugati coaja de lamaie si lasati-o 15 minute pe foc mic sa se confieze.
Curatati de coaja portocalele (inclusiv de pielita alba) si taiati-le felii pe orizontala. Reconstituiti-le apoi, pe 4 farfurioare, asezand feliile una peste alta.
Turnati foarte putina apa peste zahar (doar cat sa se umezeasca), puneti-l pe foc intr-o cratita cu fundul gros si asteptati sa se caramelizeze (culoarea sa fie galbuie) fara sa amestecati, ci scuturand doar de cateva ori cratita.
Cand caramelul este gata, turnati-l intr-un firicel subtire peste portocale, presarati-le apoi cu coaja de lamaie confiata si scursa, ornati-le cu frunzulite de menta si serviti-le imediat, pentru ca zaharul caramelizat sa fie crocant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Portocale cu sos caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu dovleac(ludaie)

Prajitura cu dovleac(ludaie)

Intr-un castron amestecam faina cu untura apoi punem restul ingredientelor si framantam pana obtinem

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
prajitura bounty

prajitura bounty

Batem bine ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare pana devine o crema. Adaugam treptat untul

8 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 portocale mari
  • 1 lamaie mai verde
  • 160 g zahar pudra + inca 50 g
  • cateva frunze de menta.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gomboti