autor:

tradaro

» » Aperitive

Portofele cu piept de pui

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, 400 g faina, 150 ml apa, sare, , Pentru umplutura:, 300 g piept de pui tocata, 2 fire ceapa verde, 2 fire usturoi verde, 2 linguri masline fara samburi, frunze de spanac, sare, piper, sos de soia, smantana

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pregateste un aluat de consistenta potrivita, i se de o forma rotunda, se inveleste intr-o panza umeda si se lasa 30 de minute sa se odihneasca.
Carnea taiata in bucati se perpeleste foarte putin in ulei incins cat sa-si schimbe culoarea, se scurge de ulei si se da prin masina de tocat.
Carnea tocata se amesteca cu frunzele de spanac verde, maslinele, ceapa si usturoiul taiate foarte marunt. Se pune sare si piper dupa gust.
Se ia din aluat mici bucatele si se intind dandu-le o forma rotunda cu un diametru de cca 10 cm. Pe jumatate din aluatul intins se pune din umplutura si se acopera cu jumatatea cealalta de aluat si se inchide bine prin presarea cu degetele pe margine.
Portofelele astfel preparate se pun la fiert in apa clocotita cu sare.
Se servesc cu sos de soia amestecat cu smantana.

Se adauga si putin suflet.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Ciuperci umplute cu pui si sunca

Ciuperci umplute cu pui si sunca

Pentru inceput, taiem ceapa marunt si o punem in putin ulei la foc mic. Taiem carnea de pui cubulete

23 voturi    11 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Rulada de porc cu carnat afumat

Rulada de porc cu carnat afumat

Spalam bine carnea si o taiem in doua sau trei depinde de bucata de carne, eu am taiat-o in trei. Batem

8 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 150 ml apa
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 g piept de pui tocata
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 linguri masline fara samburi
  • frunze de spanac
  • sare
  • piper
  • sos de soia
  • smantana

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Chec Tradaro

Chec Tradaro

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele

47 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
MELCI CU CARNE TOCATA