autor:

Fara foto

» » Aperitive

Portofele

Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona-Gabriela Paun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2009

Ingrediente
faina, lapte, oua, parizer indicat ruda cu circumferinta mica, branza sau cascaval, ciuperci la conserva, castraveti sau gogosari murati

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se fac clatite cate doresti.
Pe ia clatita si pe fiecare se rade branza sau cascaval; apoi pe margine se pune o felie de parizer grosime cam 1 cm, pe parizer se aseaza ciupercile, apoi muraturile si chiar o felie de cascaval. Se impatura astfel:Se aduce partea superioara peste cea cu parizer, se mai rade putina branza, apoi se impatura si lateralele. In final trebuie sa arate ca un triunghi.
Dupa ce avem toate clatitele impaturate, se dau prin faina si prin oua batute bine (ca la snitel) si se prajesc pe ambele parti la foc potrivit.
Se pot consuma si calde si reci, cu garnitura sau fara.
De asemenea in loc de parizer se poate folosi chiar si sunca.
Peste felia de cascaval sau chiar peste branza rasa se poate stropi cu putin ketchup.
Portofelul se preteaza la o diversitate de gusturi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Portofele cu branza dulce

Portofele cu branza dulce

Branza se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si struguri (un ciorchine). Aluatul (dupa ce s-a decongelat)

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Portofele din muschi de porc cu sunca si cascaval

Portofele din muschi de porc cu sunca si cascaval

Taiem muschiul in felii mai groase (8 felii). Feliem sunca in felii subtiri (16 felii) si cascavalul

1 vot    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ana , 02 iunie 2010

    e delicios

  • Fara foto

    marita28 (Chef de cuisine) , 25 martie 2009

    Ma gandesc daca nu pot fi asezate intr-o cratita dupa ce au fost impaturite si deaupra sa se puna brnza sau cascaval ras , apoi oule batute?

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • faina
  • lapte
  • oua
  • parizer indicat ruda cu circumferinta mica
  • branza sau cascaval
  • ciuperci la conserva
  • castraveti sau gogosari murati

Raporteaza reteta

Retete
de Simona-Gabriela Paun
FLOAREA-SOARELUI

FLOAREA-SOARELUI

Se imparte muschiul file in trei bucati. Fiecare bucata se despica si se bate - de grosimea unui

8 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

ana

e delicios

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada aperitiv cu branza albastra si sunca