autor:

Fara foto

» » , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Porumb, brinza si tortilla

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
1 lingura ulei de masline, 3 catei de usturoi, tocati, 225 9 ciuperci shiitake proaspete, fara cozi,, paIariile taiate felii subtiri, pachet congelat (285 g) frunze de varza, verde tocate, dezghetate si stoarse bine, 3 cani lapte degresat (1%), 3/4 lingurita sare, 1/4 lingurita ardei Cayenne, 3 linguri faina, 1 1/2 cana· boabe de porumb congelate, 115 9 cani brânza Manchego, rasa, 5 tortillas de porumb (15 cm diametru),, taiate in jumatate

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 190°C. Într-o cratita
mare, se incinge uleiul la foc potrivit. Se pune
usturoiul si se caleste 10 secunde. Se adauga
ciupercile si se calesc, amestecând des, 3 minute
sau pâna sunt fragede. Se adauga varza, si se mai
calesc, amestecând, 5 minute.
Într-un castronel, se toarna laptele, sarea si
ardelul Cayenne in faina si se amesteca pâna se
uniformizeaza
Amestecul de lapte se toarna peste varza; se
fierbe, amestecând des, 3-5 minute sau pâna când
sosul se Îngroasa putin si este ca o crema. Se
adauga porumbul. Se la de pe foc si se pune brânza
SI se amesteca pâna când se topeste.
Se aranjeaza 5 jumatati de tortil/a pe fundul unuI
vas transparent de copt cu diametrul de 23 cm.
Deasupra se pune jumatate din amestecul cu varza,
apoi restul de tortillas si restul de amestec cu varza.
Se coace 25 de minute sau pâna face basicute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Porumb, brinza si tortilla" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Legume sote la tigaie

Legume sote la tigaie

Pentru inceput, daca adaugati la final semintele de susan, este bine sa le prajiti putin inainte,

3 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Ciocolata alchimica

Ciocolata alchimica

Untul se incalzeste in deshidrator, sau in bain-marie, la 40 de grade, pana devine lichid. Pregatim

10 voturi    7 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • tocati
  • 225 9 ciuperci shiitake proaspete
  • fara cozi,
  • paIariile taiate felii subtiri
  • pachet congelat (285 g) frunze de varza
  • verde tocate
  • dezghetate si stoarse bine
  • 3 cani lapte degresat (1%)
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita ardei Cayenne
  • 3 linguri faina
  • 1 1/2 cana· boabe de porumb congelate
  • 115 9 cani brânza Manchego
  • rasa
  • 5 tortillas de porumb (15 cm diametru),
  • taiate in jumatate

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Pere posate in visinata Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Fasole batuta sau frecata