autor:

valentina ionita

» » Aperitive

PORUMB COPT

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 iulie 2009

Ingrediente
Aveti nevoie de porumb proaspat,fraged si laptos cum se spune din popor…, 4 stiuleti porumb, 1 l lapte, 50 g unt, sare dupa gust, optional piper

Dificultate: Redusa Timp: 2h

16 voturi

Mod de preparare

Porumbul proaspat se gaseste in toate lunile de vara, putand fi consumat fiert,copt la grill, gratar sau la jar.

Stiuletii de porumb se curata de frunze si de matasica.
Intotdeauna opresc matasea de porumb si o pun la uscat pentru ceai ,aceasta fiind una dintre cele mai indicate plante pentru a preveni sau a trata o serie de afectiuni(rinichi,inima,obezitate,tulburari circulatorii).

Stiuletii curatati se aseaza intr-o tava ,se toarna lapte peste ei si se vor tine cca o ora in lapte.Daca nu sunt complet acoperiti cu lapte se mai intorc din cand in cand .Dupa ce sunt scosi din lapte se lasa la zvantat,se ung cu unt,se presara sare dupa gust,se aseaza pe gratarul aragazului ,se introduc in cuptor - la grill si se va avea grija sa fie intorsi pentru a se coace uniform pe toate partile.
Dupa gust se poate presara piper si se pot servi ca atare sau garnitura la preparate din carne,peste ...
Daca ti-a placut reteta noastra "PORUMB COPT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Supa crema de sfecla rosie

Supa crema de sfecla rosie

Astfel, se spala legumele. Se curata de coaja, se taie bucati si se pun intr-un vas, deoparte, In

0 voturi    0 comentarii
60h
Aperitive
Chec din varza dulce cu mozzarella

Chec din varza dulce cu mozzarella

Taiem varza fideluta, o saram , fara sa o frecam si o lasam sa stea asa cam 1/2h. Intre timp pregatim

18 voturi    12 comentarii
2h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    O bunatate !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Ce bun si ce bine arata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte bun, nu am mai mancat din copilarie, atunci il faceam la jar de lemne, era o bunatate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Multumesc mult...

    • Fara foto

      maria mihalache , 12 martie 2010

      Foarte bun..........))))

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Multumesc pentru aprecieri...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Foarte bun! Mi-ai facut pofta....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Multumesc mult...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      O bunatate.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Ce idee rozava. Imi place la nebunie porumbul copt, da nu stam reteta asta cu laptele. La noi mai este porumb, am sa iau maine si am sa fac in felul acesta.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Am mancat porumb copt doar pe jar si pe gratar,dar nu am stiut ca-i poti tine in lapte.Am sa tin minte pentru la anu'.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Pana acum am mancat doar porumb fiert,inca nu am pregatit copt.Chiar ca mi-ai facut pofta si mi-ai dat si o sugestie f.buna:copt in cuptor-la grill.Multumeeesc...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Fantastic ... O bunatate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

16 voturi

Ingrediente

  • Aveti nevoie de porumb proaspat,fraged si laptos cum se spune din popor…
  • 4 stiuleti porumb
  • 1 l lapte
  • 50 g unt
  • sare dupa gust
  • optional piper

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Rulouri din muschi file cu salata de andive si legume