autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prăjitură cu rabarbăr

Autor: IULIA MACSIM (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IULIA MACSIM (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
Pentru blat ai nevoie de: 300-350 g făină, 200 g zahăr, 100 ml ulei, 5 gălbenuşuri, 12 linguri lapte, 1 praf de copt, coajă de lămâie., , Pentru umplutură ai nevoie de: 16 tije rabarbăr, 5-6 linguri zahăr, 3-4 linguri pesmet, scorţişoară., , Pentru bezea ai nevoie de: 5 albuşuri, 150 g zahăr.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Amesteci zahărul cu uleiul, gălbenuşurile, laptele, praful de copt, coajă rasă de lămâie şi făina şi faci un aluat ca acela de chec. Ungi cu unt o tavă, o tapetezi cu făină, torni aluatul şi îl dai la cuptor până se rumeneşte. Între timp, prepari rabarbărul. Îl cureţi, îl tai bucăţele şi-l amesteci cu zahăr, apoi îl laşi într-o sâtiţă (aşa i se spune la noi unei site mai mici) ca să se scurgă de zeamă. După ce s-a scurs, îl amesteci cu pesmetul şi un praf de scorţişoară. Când aluatul este pe jumătate copt, pui rabarbărul peste aluat şi dai prăjitura la cuptor. Între timp, baţi spumă albuşurile cu zahărul, le întinzi peste prăjitură şi o mai laşi încă 5 minute să se întărească bezeaua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu rabarbăr" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
briose cu banane

briose cu banane

Am pus intr-un bol toate ingredientele(mai putin bananele si scortisoara) si le-am mixat cu mixerul

10 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta dolongaci (creata)

Placinta dolongaci (creata)

Se formeaza coca si se intinde subtire ca un taitel. Se rade branza pe toata suprafata foii. Atentie!

5 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de: 300-350 g făină
  • 200 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 5 gălbenuşuri
  • 12 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • coajă de lămâie.
  • Pentru umplutură ai nevoie de: 16 tije rabarbăr
  • 5-6 linguri zahăr
  • 3-4 linguri pesmet
  • scorţişoară.
  • Pentru bezea ai nevoie de: 5 albuşuri
  • 150 g zahăr.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Dulceata de capsuni