autor:

» » Dulciuri diverse

Prăjitură cu rabarbăr

Autor: IULIA MACSIM (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IULIA MACSIM (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
Pentru blat ai nevoie de: 300-350 g făină, 200 g zahăr, 100 ml ulei, 5 gălbenuşuri, 12 linguri lapte, 1 praf de copt, coajă de lămâie., , Pentru umplutură ai nevoie de: 16 tije rabarbăr, 5-6 linguri zahăr, 3-4 linguri pesmet, scorţişoară., , Pentru bezea ai nevoie de: 5 albuşuri, 150 g zahăr.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Amesteci zahărul cu uleiul, gălbenuşurile, laptele, praful de copt, coajă rasă de lămâie şi făina şi faci un aluat ca acela de chec. Ungi cu unt o tavă, o tapetezi cu făină, torni aluatul şi îl dai la cuptor până se rumeneşte. Între timp, prepari rabarbărul. Îl cureţi, îl tai bucăţele şi-l amesteci cu zahăr, apoi îl laşi într-o sâtiţă (aşa i se spune la noi unei site mai mici) ca să se scurgă de zeamă. După ce s-a scurs, îl amesteci cu pesmetul şi un praf de scorţişoară. Când aluatul este pe jumătate copt, pui rabarbărul peste aluat şi dai prăjitura la cuptor. Între timp, baţi spumă albuşurile cu zahărul, le întinzi peste prăjitură şi o mai laşi încă 5 minute să se întărească bezeaua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu rabarbăr" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de: 300-350 g făină
  • 200 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 5 gălbenuşuri
  • 12 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • coajă de lămâie.
  • Pentru umplutură ai nevoie de: 16 tije rabarbăr
  • 5-6 linguri zahăr
  • 3-4 linguri pesmet
  • scorţişoară.
  • Pentru bezea ai nevoie de: 5 albuşuri
  • 150 g zahăr.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise