autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prăjitură cu rabarbăr

Autor: IULIA MACSIM (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IULIA MACSIM (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
Pentru blat ai nevoie de: 300-350 g făină, 200 g zahăr, 100 ml ulei, 5 gălbenuşuri, 12 linguri lapte, 1 praf de copt, coajă de lămâie., , Pentru umplutură ai nevoie de: 16 tije rabarbăr, 5-6 linguri zahăr, 3-4 linguri pesmet, scorţişoară., , Pentru bezea ai nevoie de: 5 albuşuri, 150 g zahăr.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Amesteci zahărul cu uleiul, gălbenuşurile, laptele, praful de copt, coajă rasă de lămâie şi făina şi faci un aluat ca acela de chec. Ungi cu unt o tavă, o tapetezi cu făină, torni aluatul şi îl dai la cuptor până se rumeneşte. Între timp, prepari rabarbărul. Îl cureţi, îl tai bucăţele şi-l amesteci cu zahăr, apoi îl laşi într-o sâtiţă (aşa i se spune la noi unei site mai mici) ca să se scurgă de zeamă. După ce s-a scurs, îl amesteci cu pesmetul şi un praf de scorţişoară. Când aluatul este pe jumătate copt, pui rabarbărul peste aluat şi dai prăjitura la cuptor. Între timp, baţi spumă albuşurile cu zahărul, le întinzi peste prăjitură şi o mai laşi încă 5 minute să se întărească bezeaua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu rabarbăr" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulețe de vanilie

Cornulețe de vanilie

Ingredientele se amestecă și se frământă bine. Coca obtinută o împărțim în

5 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Bezele cu ciocolata

Bezele cu ciocolata

Bate albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul si bate pana cand se intareste

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de: 300-350 g făină
  • 200 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 5 gălbenuşuri
  • 12 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • coajă de lămâie.
  • Pentru umplutură ai nevoie de: 16 tije rabarbăr
  • 5-6 linguri zahăr
  • 3-4 linguri pesmet
  • scorţişoară.
  • Pentru bezea ai nevoie de: 5 albuşuri
  • 150 g zahăr.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Muffins cu afine și lămâie