autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prăjitură cu rabarbăr

Autor: IULIA MACSIM (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IULIA MACSIM (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
Pentru blat ai nevoie de: 300-350 g făină, 200 g zahăr, 100 ml ulei, 5 gălbenuşuri, 12 linguri lapte, 1 praf de copt, coajă de lămâie., , Pentru umplutură ai nevoie de: 16 tije rabarbăr, 5-6 linguri zahăr, 3-4 linguri pesmet, scorţişoară., , Pentru bezea ai nevoie de: 5 albuşuri, 150 g zahăr.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Amesteci zahărul cu uleiul, gălbenuşurile, laptele, praful de copt, coajă rasă de lămâie şi făina şi faci un aluat ca acela de chec. Ungi cu unt o tavă, o tapetezi cu făină, torni aluatul şi îl dai la cuptor până se rumeneşte. Între timp, prepari rabarbărul. Îl cureţi, îl tai bucăţele şi-l amesteci cu zahăr, apoi îl laşi într-o sâtiţă (aşa i se spune la noi unei site mai mici) ca să se scurgă de zeamă. După ce s-a scurs, îl amesteci cu pesmetul şi un praf de scorţişoară. Când aluatul este pe jumătate copt, pui rabarbărul peste aluat şi dai prăjitura la cuptor. Între timp, baţi spumă albuşurile cu zahărul, le întinzi peste prăjitură şi o mai laşi încă 5 minute să se întărească bezeaua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu rabarbăr" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pancakes cu fulgi de ciocolata, cu frisca si visine

Pancakes cu fulgi de ciocolata, cu frisca si visine

Se separa galbenusirile de albusuri, iar galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Mai intai doresc sa va mentionez faptul ca din cantitatile de mai sus vor iesi intre 50 si 60 de

14 voturi    6 comentarii
5h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de: 300-350 g făină
  • 200 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 5 gălbenuşuri
  • 12 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • coajă de lămâie.
  • Pentru umplutură ai nevoie de: 16 tije rabarbăr
  • 5-6 linguri zahăr
  • 3-4 linguri pesmet
  • scorţişoară.
  • Pentru bezea ai nevoie de: 5 albuşuri
  • 150 g zahăr.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Piersici la cuptor