autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Prăjitură nestresată cu lămâie

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2010

Ingrediente
175 g de faină, 1/2 pachet de praf de copt, 150 g de zahăr, 3 ouă, 150 g de brânză de vaci, coaja de la 2 lamâi netratate/nestresate, sucul si pulpa a 2 lămâi, 125 ml de ulei, Glazura :, Sucul de la o lamâie, 4 linguri de zahăr

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Amestecă făina cernută cu praful de copt(cernut odată cu făina). Pune zahărul. În altă parte(Nu pleca, tot în bucătarie, schimbă doar castronul!), bate împreună ouăle, brânza, coaja de lămâie, sucul şi pulpa aceloraşi acrituri(lamâi, ce credeai!), uleiul. Fă unirea cu prima parte şi amestecă în ritmul muzicii pe care o asculţi în bucătărie. Pe ştiri, nu iese prăjitura!
Varsă-ţi necazul(aluatul obţinut) într-o tavă rotundă în cuptorul preîncalzit la 180°C (termostat 6) cam 40 minute, până ce prăjitura se îngălbeneşte de ciudă(adică se aureşte). Lasă la odihna o ora, sa se răcească(nu face gripă, n-ai bai!).
În ăst timp, fă glazura( mai bine zis e sirop!), amestecând ultima lămâie cu zahârul aferent( pe foc dulce!) Unge cu siropul asta, numit pretentios glazură, toata prajitura. Daca ai o pensula, treaba iese uşor, dacă nu, Dumnezeu cu mila, decurcă-te! Pune capodopera la frigider cel puţin 30 de minute.
Sau până o serverşti! Dacă rezişti!
Merge cu un ceai bun, rece sau nu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură nestresată cu lămâie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mascarpone si lamaie

Prajitura cu mascarpone si lamaie

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma

2 voturi    0 comentarii
59 min
Dulciuri diverse
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Am folosit foi de placinta proaspete. Trecem la "confectionarea" umpluturii:daca branza de vaci

5 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ade mica , 06 februarie 2010

    capodopera!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Suna tare bine...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 175 g de faină
  • 1/2 pachet de praf de copt
  • 150 g de zahăr
  • 3 ouă
  • 150 g de brânză de vaci
  • coaja de la 2 lamâi netratate/nestresate
  • sucul si pulpa a 2 lămâi
  • 125 ml de ulei
  • Glazura :
  • Sucul de la o lamâie
  • 4 linguri de zahăr

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

ade mica

capodopera!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Ciocolatoasa cu cirese