Prăjitură cu blat de biscuiţi, frişcă şi fructe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g biscuiţi
  • 2 linguri zahăr
  • 200 g unt
  • 80 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 300 ml frişcă
  • 1 ciorchine de struguri negri
  • 2 piersici.

Mod de preparare

Dai biscuiţii prin maşina de tocat şi amesteci praful de biscuiţi cu zahărul şi 75 g unt topit. Întinzi două treimi din compoziţie într-o tavă, apoi pregăteşti crema: freci spumă untul rămas cu zahărul, adaugi oul şi amesteci până ce crema devine spumoasă. Cureţi strugurii de sâmburi şi piersicile de coajă şi sâmburi, tai boabele în jumătate şi piersicile bucăţi şi le amesteci cu frişca. Întinzi apoi crema de unt peste biscuiţi, apoi frişca amestecată cu fructele şi la sfârşit presari biscuiţii rămaşi. Dai prăjitura la rece pentru 1-2 ore, după care o tai bucăţi. E foarte bună numai rece!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise