autor:

Ramona

» » Prajituri

Prăjitură cu brânză și spumă de ou

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iulie 2009

Ingrediente
Coca:, 600 gr făină, o margarină, 2 gălbenușuri, un praf de copt, 100 gr zahăr, un plic de zahar vanilat, 3 linguri smântână, , Crema:, 500 gr brânză dulce, 4 gălbenușuri, 1 plic de zahăr vanilat, 150 gr zahar, 5 linguri griș, , Spuma de albuș:, 6 albusuri, 200 gr zahăr, 1 plic de zahăr vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Pentru blat:
Cele 2 gălbenușuri se freacă cu zahărul, se adauga margarina moale, faina, praful de copt si zaharul vanilat. Se obtine o cocă moale, care se da la frigider pentru o ora.
Apoi se intinde o foaie ce se pune la copt intr-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină, timp de 20 min.

Crema de brânză:
Intre timp se amestecă cele 4 gălbenușuri cu zahărul si zaharul vanilat pina se obține o cremă, apoi se adauga brânza si cele 5 linguri de gris.
Spuma de albuș:
Din cele 6 gălbenușuri se bate o spumă tare, apoi se adauga treptat zahărul si zahărul vanilat.
Se scoate blatul din cuptor și se pune brânza peste el, apoi se pune spuma de albuș.Cu o furculiță se fac forme pe albuș.
Se mai dă la cuptor pentru încă 20 min la foc mic.

Se taie numai cu cuțitul udat cu apă, și se șterge după fiecare tăietură.

Poftă bună !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză și spumă de ou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Intr-o cratita se pune margarina Rama, zaharul, oul si se amesteca incontinuu la foc mic sa nu

25 voturi    10 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu portocale la pahar

Prajitura cu portocale la pahar

Pentru inceput vom prepara crema si pentru asta vom bate oul cu zaharul si faina pana cand obtinem

3 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina Iovanovici , 08 martie 2014

    sa ai pofta

  • Fara foto

    Carmen Butincu , 04 noiembrie 2013

    sa ai pofta

  • Fara foto

    Hermina Herman , 04 noiembrie 2013

    anyway... suna bine reteta, asa ca o sa o incerc la sfirsit de saptamina. merci :-O

    • Fara foto

      Hermina Herman , 04 noiembrie 2013

      nu sunt alea din partea stinga?!

    • Fara foto

      Simona Ionascu , 03 noiembrie 2013

      si cantitatile????

    • Fara foto

      cornelia , 14 februarie 2010

      am preluat reteta acesta, însă am adăugat în umplutura cu brînză în loc de griş, musli iar apoi am adăugat coaja rasă a unei portocale si socul acesteia.....la final înainte de a scoate prăjitura din cuptor, cu cinci minute, am presurat zahar vanilat care a format picături delicioase de zahăr ars ...datorită portocalei prajutura are o aromă deosebită şi pe deasupra e şi răcoritoare.... e fantastică....mersi ramona de inspiratie.....

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      foarte buna prajitura!

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Mmmm, ce deliciu!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Apetisanta

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Uşoară şi bună! Felicitări!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • Coca:
  • 600 gr făină
  • o margarină
  • 2 gălbenușuri
  • un praf de copt
  • 100 gr zahăr
  • un plic de zahar vanilat
  • 3 linguri smântână
  • Crema:
  • 500 gr brânză dulce
  • 4 gălbenușuri
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 150 gr zahar
  • 5 linguri griș
  • Spuma de albuș:
  • 6 albusuri
  • 200 gr zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

11 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

cornelia

am preluat reteta acesta, însă am adăugat în umplutura cu brînză în loc de griş, musli iar apoi am adăugat coaja rasă a unei portocale si socul acesteia.....la final înainte de a scoate prăjitura din cuptor, cu cinci minute, am presurat zahar vanilat care a format picături delicioase de zahăr ars ...datorită portocalei prajutura are o aromă deosebită şi pe deasupra e şi răcoritoare.... e fantastică....mersi ramona de inspiratie.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine si nuca