autor:

Ramona

» » Prajituri

Prăjitură cu brânză și spumă de ou

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iulie 2009

Ingrediente
Coca:, 600 gr făină, o margarină, 2 gălbenușuri, un praf de copt, 100 gr zahăr, un plic de zahar vanilat, 3 linguri smântână, , Crema:, 500 gr brânză dulce, 4 gălbenușuri, 1 plic de zahăr vanilat, 150 gr zahar, 5 linguri griș, , Spuma de albuș:, 6 albusuri, 200 gr zahăr, 1 plic de zahăr vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Pentru blat:
Cele 2 gălbenușuri se freacă cu zahărul, se adauga margarina moale, faina, praful de copt si zaharul vanilat. Se obtine o cocă moale, care se da la frigider pentru o ora.
Apoi se intinde o foaie ce se pune la copt intr-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină, timp de 20 min.

Crema de brânză:
Intre timp se amestecă cele 4 gălbenușuri cu zahărul si zaharul vanilat pina se obține o cremă, apoi se adauga brânza si cele 5 linguri de gris.
Spuma de albuș:
Din cele 6 gălbenușuri se bate o spumă tare, apoi se adauga treptat zahărul si zahărul vanilat.
Se scoate blatul din cuptor și se pune brânza peste el, apoi se pune spuma de albuș.Cu o furculiță se fac forme pe albuș.
Se mai dă la cuptor pentru încă 20 min la foc mic.

Se taie numai cu cuțitul udat cu apă, și se șterge după fiecare tăietură.

Poftă bună !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză și spumă de ou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

221 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Negresa a la Ramona

Prajitura Negresa a la Ramona

Se face un blat de tort simplu, din cele 4 albususri batuse spuma tare, la care se adauga zaharul,

174 voturi    34 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina Iovanovici , 08 martie 2014

    sa ai pofta

  • Fara foto

    Carmen Butincu , 04 noiembrie 2013

    sa ai pofta

  • Fara foto

    Hermina Herman , 04 noiembrie 2013

    anyway... suna bine reteta, asa ca o sa o incerc la sfirsit de saptamina. merci :-O

    • Fara foto

      Hermina Herman , 04 noiembrie 2013

      nu sunt alea din partea stinga?!

    • Fara foto

      Simona Ionascu , 03 noiembrie 2013

      si cantitatile????

    • Fara foto

      cornelia , 14 februarie 2010

      am preluat reteta acesta, însă am adăugat în umplutura cu brînză în loc de griş, musli iar apoi am adăugat coaja rasă a unei portocale si socul acesteia.....la final înainte de a scoate prăjitura din cuptor, cu cinci minute, am presurat zahar vanilat care a format picături delicioase de zahăr ars ...datorită portocalei prajutura are o aromă deosebită şi pe deasupra e şi răcoritoare.... e fantastică....mersi ramona de inspiratie.....

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      foarte buna prajitura!

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Mmmm, ce deliciu!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Apetisanta

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Uşoară şi bună! Felicitări!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • Coca:
  • 600 gr făină
  • o margarină
  • 2 gălbenușuri
  • un praf de copt
  • 100 gr zahăr
  • un plic de zahar vanilat
  • 3 linguri smântână
  • Crema:
  • 500 gr brânză dulce
  • 4 gălbenușuri
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 150 gr zahar
  • 5 linguri griș
  • Spuma de albuș:
  • 6 albusuri
  • 200 gr zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

10 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

cornelia

am preluat reteta acesta, însă am adăugat în umplutura cu brînză în loc de griş, musli iar apoi am adăugat coaja rasă a unei portocale si socul acesteia.....la final înainte de a scoate prăjitura din cuptor, cu cinci minute, am presurat zahar vanilat care a format picături delicioase de zahăr ars ...datorită portocalei prajutura are o aromă deosebită şi pe deasupra e şi răcoritoare.... e fantastică....mersi ramona de inspiratie.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Macarons cu ciocolata - tehnica italieneasca