autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată

Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
•Pentru foi ai nevoie de: 5 albuşuri, 150 g zahăr, 150 g nucă de cocos, 3 linguri făină, 1 linguriţă praf de copt., •Pentru cremă ai nevoie de: 1 plic budincă de vanilie, 250 ml lapte, 250 g zahăr, 5 gălbenuşuri, 2 plicuri zahăr vanilat, 500 g cireşe, 200 g margarină Clasic 100 g ciocolată şi 1 lingură de ulei pentru glazură.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

• Cum procedezi pentru foi: Baţi albuşurile spumă, apoi adaugi pe rând zahărul, nuca de cocos, praful de copt şi făina. Împarţi compoziţia în două din care coci doi foi pe dosul tăvii unse cu margarină şi tapetate cu făină, câte 10 minute fiecare.
• Cum procedezi pentru cremă: amesteci praful de budincă cu laptele, gălbenuşurile, vanilia şi zahărul şi fierbi totul 2-3 minute până se îngroaşă. Speli cireşele, le cureţi de sâmburi şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Separat freci spumă margarina Clasic, apoi o încorporezi în compoziţia de budincă.
• Cum asamblezi prăjitura: Întinzi crema peste o foaie, aşezi cireşele, pui a doua foaie şi întinzi glazura de ciocolată. Dai prăjitura la rece pentru câteva ore, apoi o tai bucăţi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
MINI TORTULET PENTRU MICUL DEJUN

MINI TORTULET PENTRU MICUL DEJUN

Se pregateste o cana de ceai din plante in care se adauga un pic de miere de albine si scortisoara

8 voturi    3 comentarii
15 min
Prajituri
Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Aseaza merele intr-un vas termorezistent cu partea taiata in sus.Intr-un

2 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • •Pentru foi ai nevoie de: 5 albuşuri
  • 150 g zahăr
  • 150 g nucă de cocos
  • 3 linguri făină
  • 1 linguriţă praf de copt.
  • •Pentru cremă ai nevoie de: 1 plic budincă de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 250 g zahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 500 g cireşe
  • 200 g margarină Clasic 100 g ciocolată şi 1 lingură de ulei pentru glazură.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura Boema Prajitura Boema

Pentru blat se mixează ouăle cu zahărul până obţinem o cremă fină, apoi se adaugă uleiul şi laptele. Făina cu praful

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura Noire Prajitura Noire

Punem la topit la microunde 75 g unt. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia rezultată o punem pe fundul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nescafe