autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată

Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
•Pentru foi ai nevoie de: 5 albuşuri, 150 g zahăr, 150 g nucă de cocos, 3 linguri făină, 1 linguriţă praf de copt., •Pentru cremă ai nevoie de: 1 plic budincă de vanilie, 250 ml lapte, 250 g zahăr, 5 gălbenuşuri, 2 plicuri zahăr vanilat, 500 g cireşe, 200 g margarină Clasic 100 g ciocolată şi 1 lingură de ulei pentru glazură.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

• Cum procedezi pentru foi: Baţi albuşurile spumă, apoi adaugi pe rând zahărul, nuca de cocos, praful de copt şi făina. Împarţi compoziţia în două din care coci doi foi pe dosul tăvii unse cu margarină şi tapetate cu făină, câte 10 minute fiecare.
• Cum procedezi pentru cremă: amesteci praful de budincă cu laptele, gălbenuşurile, vanilia şi zahărul şi fierbi totul 2-3 minute până se îngroaşă. Speli cireşele, le cureţi de sâmburi şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Separat freci spumă margarina Clasic, apoi o încorporezi în compoziţia de budincă.
• Cum asamblezi prăjitura: Întinzi crema peste o foaie, aşezi cireşele, pui a doua foaie şi întinzi glazura de ciocolată. Dai prăjitura la rece pentru câteva ore, apoi o tai bucăţi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose de ciocolata cu bezea

Briose de ciocolata cu bezea

Se freaca margarina cu zaharul si se adauga ciocolata topita, apoi se adauga faina amestecata cu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Savarina cu galzura de ciocolata

Savarina cu galzura de ciocolata

Bati albusurile spuma cu sarea, pui zaharul 200g apoi galebunusrile, pui faina, praful de copt, margarina

12 voturi    9 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • •Pentru foi ai nevoie de: 5 albuşuri
  • 150 g zahăr
  • 150 g nucă de cocos
  • 3 linguri făină
  • 1 linguriţă praf de copt.
  • •Pentru cremă ai nevoie de: 1 plic budincă de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 250 g zahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 500 g cireşe
  • 200 g margarină Clasic 100 g ciocolată şi 1 lingură de ulei pentru glazură.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Maci cu vanilie si alune