autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată

Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
•Pentru foi ai nevoie de: 5 albuşuri, 150 g zahăr, 150 g nucă de cocos, 3 linguri făină, 1 linguriţă praf de copt., •Pentru cremă ai nevoie de: 1 plic budincă de vanilie, 250 ml lapte, 250 g zahăr, 5 gălbenuşuri, 2 plicuri zahăr vanilat, 500 g cireşe, 200 g margarină Clasic 100 g ciocolată şi 1 lingură de ulei pentru glazură.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

• Cum procedezi pentru foi: Baţi albuşurile spumă, apoi adaugi pe rând zahărul, nuca de cocos, praful de copt şi făina. Împarţi compoziţia în două din care coci doi foi pe dosul tăvii unse cu margarină şi tapetate cu făină, câte 10 minute fiecare.
• Cum procedezi pentru cremă: amesteci praful de budincă cu laptele, gălbenuşurile, vanilia şi zahărul şi fierbi totul 2-3 minute până se îngroaşă. Speli cireşele, le cureţi de sâmburi şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Separat freci spumă margarina Clasic, apoi o încorporezi în compoziţia de budincă.
• Cum asamblezi prăjitura: Întinzi crema peste o foaie, aşezi cireşele, pui a doua foaie şi întinzi glazura de ciocolată. Dai prăjitura la rece pentru câteva ore, apoi o tai bucăţi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere

Eclere

Pt. prepararea formelor de eclere facem astfel: - se pune apa cu uleiul si praful de sare la fiert

26 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu branza

Prajitura cu branza

Se freaca untul cu zaharul si un praf de sare, se adauga oul si la sfarsit faina, se obtine un aluat

10 voturi    7 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • •Pentru foi ai nevoie de: 5 albuşuri
  • 150 g zahăr
  • 150 g nucă de cocos
  • 3 linguri făină
  • 1 linguriţă praf de copt.
  • •Pentru cremă ai nevoie de: 1 plic budincă de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 250 g zahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 500 g cireşe
  • 200 g margarină Clasic 100 g ciocolată şi 1 lingură de ulei pentru glazură.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
prajitura barbi