autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată

Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
•Pentru foi ai nevoie de: 5 albuşuri, 150 g zahăr, 150 g nucă de cocos, 3 linguri făină, 1 linguriţă praf de copt., •Pentru cremă ai nevoie de: 1 plic budincă de vanilie, 250 ml lapte, 250 g zahăr, 5 gălbenuşuri, 2 plicuri zahăr vanilat, 500 g cireşe, 200 g margarină Clasic 100 g ciocolată şi 1 lingură de ulei pentru glazură.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

• Cum procedezi pentru foi: Baţi albuşurile spumă, apoi adaugi pe rând zahărul, nuca de cocos, praful de copt şi făina. Împarţi compoziţia în două din care coci doi foi pe dosul tăvii unse cu margarină şi tapetate cu făină, câte 10 minute fiecare.
• Cum procedezi pentru cremă: amesteci praful de budincă cu laptele, gălbenuşurile, vanilia şi zahărul şi fierbi totul 2-3 minute până se îngroaşă. Speli cireşele, le cureţi de sâmburi şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Separat freci spumă margarina Clasic, apoi o încorporezi în compoziţia de budincă.
• Cum asamblezi prăjitura: Întinzi crema peste o foaie, aşezi cireşele, pui a doua foaie şi întinzi glazura de ciocolată. Dai prăjitura la rece pentru câteva ore, apoi o tai bucăţi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Pregatesti asa: Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri

11 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm

33 voturi    15 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • •Pentru foi ai nevoie de: 5 albuşuri
  • 150 g zahăr
  • 150 g nucă de cocos
  • 3 linguri făină
  • 1 linguriţă praf de copt.
  • •Pentru cremă ai nevoie de: 1 plic budincă de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 250 g zahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 500 g cireşe
  • 200 g margarină Clasic 100 g ciocolată şi 1 lingură de ulei pentru glazură.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si frisca