autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată

Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
•Pentru foi ai nevoie de: 5 albuşuri, 150 g zahăr, 150 g nucă de cocos, 3 linguri făină, 1 linguriţă praf de copt., •Pentru cremă ai nevoie de: 1 plic budincă de vanilie, 250 ml lapte, 250 g zahăr, 5 gălbenuşuri, 2 plicuri zahăr vanilat, 500 g cireşe, 200 g margarină Clasic 100 g ciocolată şi 1 lingură de ulei pentru glazură.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

• Cum procedezi pentru foi: Baţi albuşurile spumă, apoi adaugi pe rând zahărul, nuca de cocos, praful de copt şi făina. Împarţi compoziţia în două din care coci doi foi pe dosul tăvii unse cu margarină şi tapetate cu făină, câte 10 minute fiecare.
• Cum procedezi pentru cremă: amesteci praful de budincă cu laptele, gălbenuşurile, vanilia şi zahărul şi fierbi totul 2-3 minute până se îngroaşă. Speli cireşele, le cureţi de sâmburi şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Separat freci spumă margarina Clasic, apoi o încorporezi în compoziţia de budincă.
• Cum asamblezi prăjitura: Întinzi crema peste o foaie, aşezi cireşele, pui a doua foaie şi întinzi glazura de ciocolată. Dai prăjitura la rece pentru câteva ore, apoi o tai bucăţi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

2/3 din biscuiti se dau prin masina de carne iar restul rupti bucatele.Biscuitii ce-i folosesc eu

20 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Imitatie dobos

Imitatie dobos

Pentru aluat,se freaca margarina cu zaharul,ouale intregi,sarea,coaja de lamiie.Se adauga bicarbonatul

123 voturi    32 comentarii
10h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • •Pentru foi ai nevoie de: 5 albuşuri
  • 150 g zahăr
  • 150 g nucă de cocos
  • 3 linguri făină
  • 1 linguriţă praf de copt.
  • •Pentru cremă ai nevoie de: 1 plic budincă de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 250 g zahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 500 g cireşe
  • 200 g margarină Clasic 100 g ciocolată şi 1 lingură de ulei pentru glazură.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu cocos si caramel