într-o tavă adâncă se pun 250 g zahăr peste care se adaugă merele tăiate în jumătate şi curăţate de sâmburi , cu coaja în jos (peste zahăr).
Se pune apoi kiwi tăiat felii circulare.
Peste fructe se adaugă untul tăiat felii.
Se introduce vasul la cuptor .
În acest timp se bat ouăle -albuşurile separat cu un praf de sare peste care se adaugă treptat cele 6 lg de zahăr Albuşurile se amestecă cu praful de copt (opţional) şi se încorporează treptat peste albuşuri . Se daugă 6 lg făină.
Când este gata compoziţia , se scoate tava cu fructele din cuptor şi setoarnă peste acestea compoziţia .
Se lasă la cuptor cca 25-30 minute .
după ce se scoate din cuptor prăjitura , se răstoarnă pe o tavă (platou)în aşa fel încât fructele să fie deasupra blatului. Siropul fructelor va însiropa blatul. După ce se răceşte se poate servi ca atare sau poate fi ornată cu frişcă naturală .
Este o prăjitură răcoroasă , foarte delicioasă şi uşor de preparat .
În loc de kiwi se pot pune căpşuni sau vişini (în funcţie de sezon).
Vă doresc poftă bună !
p.s. Aceasta este prăjitura preferată a fiului meu !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii