Se mixează margarina cu zaharul, oul şi făina, apoi se frământă şi cu mâna. Se pune compoziţia în frigider ½ de oră.
În aces timp se curăţă de merele (5 mere), se taie pe jumătate ,se scobesc de seminţe şi se pun într-un castron cu zeama de la o jumătate de lămâie.
Se ia coca din frigider şi se împarte ¾ + ¼ . Pe fundul tăvii se întinde partea mai mare( ¾) putin şi pe peretii tăvii, peste ea se pune gemul de caise, stafidele, nucile mărunţite( sau măcinate) şi merele cu scobitura în jos.
Coca (1/4 ) se întinde(de preferat în folie tranparentă), apoi se pune peste mere( unind cu coca din partea de jos a tăvii).
Opţional se poate bate un gălbenuş de ou cu o lingură de apă şi se unge cu o pensulă.
Se coace la foc potrivit ( cuptorul fiind déjà încins) aproximativ 1 oră, apoi se pudrează.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii