Se mixează margarina cu zaharul, oul şi făina, apoi se frământă şi cu mâna. Se pune compoziţia în frigider ½ de oră.
În aces timp se curăţă de merele (5 mere), se taie pe jumătate ,se scobesc de seminţe şi se pun într-un castron cu zeama de la o jumătate de lămâie.
Se ia coca din frigider şi se împarte ¾ + ¼ . Pe fundul tăvii se întinde partea mai mare( ¾) putin şi pe peretii tăvii, peste ea se pune gemul de caise, stafidele, nucile mărunţite( sau măcinate) şi merele cu scobitura în jos.
Coca (1/4 ) se întinde(de preferat în folie tranparentă), apoi se pune peste mere( unind cu coca din partea de jos a tăvii).
Opţional se poate bate un gălbenuş de ou cu o lingură de apă şi se unge cu o pensulă.
Se coace la foc potrivit ( cuptorul fiind déjà încins) aproximativ 1 oră, apoi se pudrează.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii