Prăjitură cu mere şi migdale

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane
  • 5 mere, 125 g. migdale tăiate felii (fulgi de migdale), 160 g. făină, 160 g. zahăr pudră, 100 g. unt, 4 linguri lapte, 1 plic praf de copt, 2 ouă mari. Pentru 6 persoane

Mod de preparare

Se lasă untul să se topească pe foc slab, se unge cu el o formă de jena (sau de pământ), păstrându-se cel care prisoseşte, şi se bagă forma la frigider. Se încinge cuptorul la 180'C. Se curăţă merele, se taie în patru şi se îndepărtează partea lemnoasă şi seminţele. Într-un castron se amestecă bine ouăle cu zahărul, până ce devin spumoase, după care se încorporează untul topit şi laptele. Se adaugă făina, praful de copt şi la urmă de 80 g. de felii de migdale, amestecând continuu. Se aşează bucăţile de măr (în formă de stea) pe fundul formei şi peste ele se toarnă aluatul. Se presară migdalele rămase şi se bagă prăjitură la cuptor. Se coace 30 de minute, urmărind din când în când să nu se ardă la suprafaţă. Prăjitura nu se răstoarnă, se serveşte călduţă sau rece - eventual cu îngheţată de vanilie sau cu orice fel de sos dulce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise