autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prăjitură cu mere şi migdale

Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2010

Ingrediente
Pentru 6 persoane, 5 mere, 125 g. migdale tăiate felii (fulgi de migdale), 160 g. făină, 160 g. zahăr pudră, 100 g. unt, 4 linguri lapte, 1 plic praf de copt, 2 ouă mari. Pentru 6 persoane

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Se lasă untul să se topească pe foc slab, se unge cu el o formă de jena (sau de pământ), păstrându-se cel care prisoseşte, şi se bagă forma la frigider. Se încinge cuptorul la 180'C. Se curăţă merele, se taie în patru şi se îndepărtează partea lemnoasă şi seminţele. Într-un castron se amestecă bine ouăle cu zahărul, până ce devin spumoase, după care se încorporează untul topit şi laptele. Se adaugă făina, praful de copt şi la urmă de 80 g. de felii de migdale, amestecând continuu. Se aşează bucăţile de măr (în formă de stea) pe fundul formei şi peste ele se toarnă aluatul. Se presară migdalele rămase şi se bagă prăjitură la cuptor. Se coace 30 de minute, urmărind din când în când să nu se ardă la suprafaţă. Prăjitura nu se răstoarnă, se serveşte călduţă sau rece - eventual cu îngheţată de vanilie sau cu orice fel de sos dulce.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere şi migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu Dovleac si Ciocolata

Prajitura cu Dovleac si Ciocolata

Blat - Preincălziti cuptorul la 180 de grade; - Amestecați într-un bol următoarele ingrediente

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere coapte si lavanda

Tarta cu mere coapte si lavanda

Mai intai pregatiti umplutura de mere. Curatati merele de coaja si scoateti cotorul, apoi taiati-le

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane
  • 5 mere
  • 125 g. migdale tăiate felii (fulgi de migdale)
  • 160 g. făină
  • 160 g. zahăr pudră
  • 100 g. unt
  • 4 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 2 ouă mari. Pentru 6 persoane

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura turnata, cu branza dulce si visine