Prăjitură cu miere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentu foitaj
  • -200g zahăr
  • -1 ou întreg
  • -3 linguri de miere
  • -6 linguri de lapte
  • -1/2 linguriţă bicarbanat, stins cu zeamă de lămâie
  • -400g făină
  • -un borcan gem de caise sau coarne
  • Pentru cremă
  • -300ml lapte
  • -o ceşcuţă de griş
  • -200g unt
  • -250g zahăr pudră

Mod de preparare

200g zahăr, un ou,3 linguri de miere, 6 linguri de lapte şi 1/2 linguriţă de bicarbonat, se pun toate intr-o cratiţă şi se fierb pe baie de aburi 5 minute după ce începe să clocotescă apa. Se dă la o parte de pe foc şi se adaugă treptat 400g de făină. Compoziţia astfel obţinută se răstoarnă pe masa de lucru şi se frământă bine. apoi , coca obţinută, se împarte în patru părţi din care se întind separat câte o foaie care se coace pe fundul tăvii bine uns.

Pentru cremă, 300g de lapte se fierb cu o ceşcuţă de griş(ceşcuţă de cafea). După ce s-a fiert grişul, se freacă până se răceşte.Separat se freacă 200g de unt cu 250g de zahăr pudră, apoi se amestecă împreună cu grişul fiert.

Trecem apoi la aranjarea prăjiturii pe un platou sau pe o masa de lucru. Pe prima foaie se întinde cremă albă(cea cu griş), pe adoua gem de caise sau coarne, pe a treia iar cremă albă peste care punem foaia a patra.

Se taie forma dorita(dreptunghiulară, pătrată sau romb)

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise