autor:

mariana scarlat

» » Dulciuri diverse

Prăjitură cu miere

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Ingrediente
Pentu foitaj, -200g zahăr, -1 ou întreg, -3 linguri de miere, -6 linguri de lapte, -1/2 linguriţă bicarbanat, stins cu zeamă de lămâie, -400g făină, -un borcan gem de caise sau coarne, Pentru cremă, -300ml lapte, -o ceşcuţă de griş, -200g unt, -250g zahăr pudră

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

200g zahăr, un ou,3 linguri de miere, 6 linguri de lapte şi 1/2 linguriţă de bicarbonat, se pun toate intr-o cratiţă şi se fierb pe baie de aburi 5 minute după ce începe să clocotescă apa. Se dă la o parte de pe foc şi se adaugă treptat 400g de făină. Compoziţia astfel obţinută se răstoarnă pe masa de lucru şi se frământă bine. apoi , coca obţinută, se împarte în patru părţi din care se întind separat câte o foaie care se coace pe fundul tăvii bine uns.

Pentru cremă, 300g de lapte se fierb cu o ceşcuţă de griş(ceşcuţă de cafea). După ce s-a fiert grişul, se freacă până se răceşte.Separat se freacă 200g de unt cu 250g de zahăr pudră, apoi se amestecă împreună cu grişul fiert.
Trecem apoi la aranjarea prăjiturii pe un platou sau pe o masa de lucru. Pe prima foaie se întinde cremă albă(cea cu griş), pe adoua gem de caise sau coarne, pe a treia iar cremă albă peste care punem foaia a patra.
Se taie forma dorita(dreptunghiulară, pătrată sau romb)
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura din foi cu miere cu crema de nuca

Prajitura din foi cu miere cu crema de nuca

Preparam aluatul pentru foi, la inceput. Punem intr-o cratita , pe foc, ouale amestecate cu zaharul

6 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

17 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 august 2009

    Fac si eu aceasta prajitura,este preferata familiei mele.Eu o numesc Albinuta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 august 2009

    Imi plac foarte mult prajiturile cu miere!!!!Chiar este pe placul meu aceasta prajiturica...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 19 august 2009

    Hmmmm...cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentu foitaj
  • -200g zahăr
  • -1 ou întreg
  • -3 linguri de miere
  • -6 linguri de lapte
  • -1/2 linguriţă bicarbanat
  • stins cu zeamă de lămâie
  • -400g făină
  • -un borcan gem de caise sau coarne
  • Pentru cremă
  • -300ml lapte
  • -o ceşcuţă de griş
  • -200g unt
  • -250g zahăr pudră

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Fac si eu aceasta prajitura,este preferata familiei mele.Eu o numesc Albinuta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata falsa cu biscuiti