autor:

mariana scarlat

» » Dulciuri diverse

Prăjitură cu miere

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Ingrediente
Pentu foitaj, -200g zahăr, -1 ou întreg, -3 linguri de miere, -6 linguri de lapte, -1/2 linguriţă bicarbanat, stins cu zeamă de lămâie, -400g făină, -un borcan gem de caise sau coarne, Pentru cremă, -300ml lapte, -o ceşcuţă de griş, -200g unt, -250g zahăr pudră

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

200g zahăr, un ou,3 linguri de miere, 6 linguri de lapte şi 1/2 linguriţă de bicarbonat, se pun toate intr-o cratiţă şi se fierb pe baie de aburi 5 minute după ce începe să clocotescă apa. Se dă la o parte de pe foc şi se adaugă treptat 400g de făină. Compoziţia astfel obţinută se răstoarnă pe masa de lucru şi se frământă bine. apoi , coca obţinută, se împarte în patru părţi din care se întind separat câte o foaie care se coace pe fundul tăvii bine uns.

Pentru cremă, 300g de lapte se fierb cu o ceşcuţă de griş(ceşcuţă de cafea). După ce s-a fiert grişul, se freacă până se răceşte.Separat se freacă 200g de unt cu 250g de zahăr pudră, apoi se amestecă împreună cu grişul fiert.
Trecem apoi la aranjarea prăjiturii pe un platou sau pe o masa de lucru. Pe prima foaie se întinde cremă albă(cea cu griş), pe adoua gem de caise sau coarne, pe a treia iar cremă albă peste care punem foaia a patra.
Se taie forma dorita(dreptunghiulară, pătrată sau romb)
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu foi de miere

Prajitura cu foi de miere

Preparare foi: Ouale se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga untul, mierea de albine si se continua

10 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie

Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie

Se pun la fiert intr-o craticioara, laptele cu uleiul si zaharul, se lasa sa dea in cateva clocote,

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 august 2009

    Fac si eu aceasta prajitura,este preferata familiei mele.Eu o numesc Albinuta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 august 2009

    Imi plac foarte mult prajiturile cu miere!!!!Chiar este pe placul meu aceasta prajiturica...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 19 august 2009

    Hmmmm...cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentu foitaj
  • -200g zahăr
  • -1 ou întreg
  • -3 linguri de miere
  • -6 linguri de lapte
  • -1/2 linguriţă bicarbanat
  • stins cu zeamă de lămâie
  • -400g făină
  • -un borcan gem de caise sau coarne
  • Pentru cremă
  • -300ml lapte
  • -o ceşcuţă de griş
  • -200g unt
  • -250g zahăr pudră

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Fac si eu aceasta prajitura,este preferata familiei mele.Eu o numesc Albinuta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor