autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Prãjiturã de cirese si rãchitele (Bolo de cerejas e uva do monte)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 16 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 16 iulie 2010

Ingrediente
Blat:, 6 ouã, 200 gr. zahãr, 180 gr. fãinã, 1 linguritã praf de copt, coaja rasã de la o lãmâie, lima sau portocalã, esentã vanilie optional, Top:, 150 gr. cirese, 350 gr. rãchitele sau afine, Decor:, sos frute de pãdure, bomboane, zahãr pudrã, friscã, inghetatã...

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

11 voturi

Mod de preparare

Sã vã spun o scurtã istorie a rãchitelelor...
Sunt cunoscute in intreaga lume ca Cranberrys, foarte apreciate in SUA si Canada.
Numele latin este "Vaccinium Macrocarpon",
*francezã -canneberge
*italianã-mirtillo rosso
*germanã-preiselbeeren
*spaniolã-aràndana
*portughezã-uva do monte sau mure cruzate
Indii americani foloseau rãchitelele in tratamentul infectiilor urinare.
In sec. 17, in SUA se folosea o pastã fãcutã din ele pt. a conserva alimentele.
In al 2- lea rãzboi mondial, rãchitele deshidratate erau unul din alimentele cele mai importante a soldatilor americani.
1)Am cumpãrat rãchitelele de la un supermarket german, la borcan.Aveau deja zahãr, in ele dar nu foarte dulce.
Le-am lãsat intregi, nu le-am pisat si nu am adãugat nimic in plus.
Rãchitele pot fi inlocuite cu afine.
Se poate folosi dulceatã de cirese, mure...in loc.
2)Pt. blat:
Am seaprat albusele de gãlbenuse, am bãtut albusele separat si gãlbenusele cu zahãrul si coaja de portocalã separat.
Am adãugat jumãtate din cantitatea de albuse si fãinã, apoi restul.
La urmã am pus restul de fãinã si praful de copt.
3)Am tapetat o formã rectangularã cu unt si fãinã, am turnat blatul si am dat la cuptor pt. cca 20 min. la foc mediu.
4)Am pus rãchitele, apoi ciresele (fãrã sâmburi)peste blat.
Sunt multumitã de aceastã prãjiturã, o recomand in special iubitorilor de fructe :)
Se poate servi cu friscã (are blat de tort) sau inghetatã.
Se poate face tort si umple...
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prãjiturã de cirese si rãchitele (Bolo de cerejas e uva do monte)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere (torta di mele)

Prajitura cu mere (torta di mele)

Merele se curata de coaja, se taie cubulete, se adauga zeama si coaja de lamaie. Apoi se adauga zaharul

8 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Tartelette

Tartelette

1. Se prepara intai aluatul pentru tarte.Se bate cu mixerul zaharul cu galbenusurile si praful de

2 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ducu Elena , 13 mai 2015

    superba

  • Fara foto

    Dumbrava Liliana , 04 octombrie 2014

    E buna si fara cirese doar cu rachitele!

  • Fara foto

    Cristina Rita , 07 februarie 2014

    prajitura de cirese

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

      e timpul potrivit sa o incercam, este deosebita

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      O bunatate !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

      De aratat arata nemaipomenit de bine si sunt sigura ca nu prea mai ai multe pe farfurie... Felicitari pentru descriere, mai ales a ...rachitelelor !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

      Vã multumesc :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Foarte aromata si elegant prezentata!*****

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Ce bun e;si arata minunat. Sint iubitoare de fructe,am salvat reteta. Nu am rachitele,nici afine,voi face alta combinati.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Arata grozav!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Felicitari ! pentru descrierea detailata si explicita a ingredientelor folosite. Arata foarte bine si sigur este si foarte gustoasa. *****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Foarte buna si arata si tare bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

11 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 ouã
  • 200 gr. zahãr
  • 180 gr. fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • coaja rasã de la o lãmâie
  • lima sau portocalã
  • esentã vanilie optional
  • Top:
  • 150 gr. cirese
  • 350 gr. rãchitele sau afine
  • Decor:
  • sos frute de pãdure
  • bomboane
  • zahãr pudrã
  • friscã
  • inghetatã...

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

mira (Chef de cuisine)

e timpul potrivit sa o incercam, este deosebita

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Eclere