Blatul
Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt şi la urmă albuşurile bătute spumă.
Se pune la copt într-o tavă unsă cu unt şi tapettă cu făina sau hârtie de copt unsă, la foc potrivit 20 minute.
Glazura
6 gălbenuşuri se fracă bine cu 200g zahăr, se adaugă vanilia, coaja şi zeama de lămâie. Această glazură se pune peste blatul care nu s-a copt suficient, se dă la cuptor la foc ff mic până ce se face deasupra o crustă.(eu pun tava mai sus în cuptor ca să se coacă mai bine deasupra)
Când este gata se rade deasupra ciocolată.
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii