autor:

Fara foto

» » Prajituri

PRĂJITURA CRUCII

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
140 gr. untură de porc albă, 140 gr. zahăr, 350 gr. făină, 1 gălbenuş, saligar şi puţină smântână, marmeladă, nuci măcinate,zahăr pentru sirop aproximativ 3-4 linguri, ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat fraged din 140 gr. untură de porc albă, 140 gr. zahăr, 350 gr. făină, 1 gălbenuş, saligar şi puţină smântână. Acest aluat se împarte în două părţi, una mai goroasă se întinde şi se pune întava unsă şi tapetată cu făină, se unge cu marmeladă şi se presară nuci măcinate. Din a doua foaie se fac batoane lungi care se pun peste marmelada cu nuci sub formă de cruci pe diagonală. Se coace la foc potrivit. Dipă ce s-a copt se scote din cuptor şi se unge un sirop de zahăr. Se lasă să se răcească.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRĂJITURA CRUCII" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu branza de burduf si urda.

Placinta cu branza de burduf si urda.

Se amesteca branza de burduf cu urda,crema de iaurt,smantana si 2 oua.Intindem o foaie de placinta,punem

13 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Tartallette cu crema mascarpone

Tartallette cu crema mascarpone

Aluat: Faina o amestecam cu nuca macinata, zaharul pudra si un praf de sare. Adaugam galbenusul,

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 140 gr. untură de porc albă
  • 140 gr. zahăr
  • 350 gr. făină
  • 1 gălbenuş
  • saligar şi puţină smântână
  • marmeladă
  • nuci măcinate,zahăr pentru sirop aproximativ 3-4 linguri
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca

1. Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajiturica cu miere si fructe