autor:

Fara foto

» » Prajituri

PRĂJITURA CRUCII

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
140 gr. untură de porc albă, 140 gr. zahăr, 350 gr. făină, 1 gălbenuş, saligar şi puţină smântână, marmeladă, nuci măcinate,zahăr pentru sirop aproximativ 3-4 linguri, ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat fraged din 140 gr. untură de porc albă, 140 gr. zahăr, 350 gr. făină, 1 gălbenuş, saligar şi puţină smântână. Acest aluat se împarte în două părţi, una mai goroasă se întinde şi se pune întava unsă şi tapetată cu făină, se unge cu marmeladă şi se presară nuci măcinate. Din a doua foaie se fac batoane lungi care se pun peste marmelada cu nuci sub formă de cruci pe diagonală. Se coace la foc potrivit. Dipă ce s-a copt se scote din cuptor şi se unge un sirop de zahăr. Se lasă să se răcească.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRĂJITURA CRUCII" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese

Se freaca margarina cu zaharul spuma, se adauga ouale, budinca, zaharul vanilat si praful de copt.

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ

3 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 140 gr. untură de porc albă
  • 140 gr. zahăr
  • 350 gr. făină
  • 1 gălbenuş
  • saligar şi puţină smântână
  • marmeladă
  • nuci măcinate,zahăr pentru sirop aproximativ 3-4 linguri
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rulada cu crema de branza