autor:

» » Prajituri

PRĂJITURA CRUCII

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
140 gr. untură de porc albă, 140 gr. zahăr, 350 gr. făină, 1 gălbenuş, saligar şi puţină smântână, marmeladă, nuci măcinate,zahăr pentru sirop aproximativ 3-4 linguri, ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat fraged din 140 gr. untură de porc albă, 140 gr. zahăr, 350 gr. făină, 1 gălbenuş, saligar şi puţină smântână. Acest aluat se împarte în două părţi, una mai goroasă se întinde şi se pune întava unsă şi tapetată cu făină, se unge cu marmeladă şi se presară nuci măcinate. Din a doua foaie se fac batoane lungi care se pun peste marmelada cu nuci sub formă de cruci pe diagonală. Se coace la foc potrivit. Dipă ce s-a copt se scote din cuptor şi se unge un sirop de zahăr. Se lasă să se răcească.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRĂJITURA CRUCII" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 140 gr. untură de porc albă
  • 140 gr. zahăr
  • 350 gr. făină
  • 1 gălbenuş
  • saligar şi puţină smântână
  • marmeladă
  • nuci măcinate,zahăr pentru sirop aproximativ 3-4 linguri
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Eclere cu crema de vanilie