autor:

Fara foto

» » Prajituri

PRĂJITURA CRUCII

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
140 gr. untură de porc albă, 140 gr. zahăr, 350 gr. făină, 1 gălbenuş, saligar şi puţină smântână, marmeladă, nuci măcinate,zahăr pentru sirop aproximativ 3-4 linguri, ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat fraged din 140 gr. untură de porc albă, 140 gr. zahăr, 350 gr. făină, 1 gălbenuş, saligar şi puţină smântână. Acest aluat se împarte în două părţi, una mai goroasă se întinde şi se pune întava unsă şi tapetată cu făină, se unge cu marmeladă şi se presară nuci măcinate. Din a doua foaie se fac batoane lungi care se pun peste marmelada cu nuci sub formă de cruci pe diagonală. Se coace la foc potrivit. Dipă ce s-a copt se scote din cuptor şi se unge un sirop de zahăr. Se lasă să se răcească.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRĂJITURA CRUCII" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cataif cu frisca

Cataif cu frisca

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Tarta exotica

Tarta exotica

Grasimea se amesteca bine , cu o lingura, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza

36 voturi    20 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 140 gr. untură de porc albă
  • 140 gr. zahăr
  • 350 gr. făină
  • 1 gălbenuş
  • saligar şi puţină smântână
  • marmeladă
  • nuci măcinate,zahăr pentru sirop aproximativ 3-4 linguri
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu fructe de padure