autor:

Lia Maria

» » Prajituri

Praji cu spuma

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Ingrediente
4 oua, 250g faina, 450g zahar, 100g unt, 2 linguri cacao, 1 praf de copt, 200ml lapte, 200g nuca macinata, gem de caise

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca galbenusurile (de la cele 4 oua) cu 200g zahar, se adauga cacaua, untul ( la temperature camerei), praful de copt, laptele si faina. Intro tava unsa si tapetata cu faina, se rastoarna aluatul (care curge) si se introduce in cuptorul dinainte incalzit, pt. 30’. Intre timp batem albusurile cu 250g zahar, pana obtinem o spuma densa. Scoatem prajitura coapta si asa calda, o acoperim cu un strat de dulceata, apoi presaram nuca macinata si deasupra repartizam uniform, spuma de albus, peste care radem ciocolata. O mai punem in cuptor putin, sa se intareasca spuma. Se taie cu un cutit umezit, dupa ce prajitura s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Praji cu spuma" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Albusurile se separa de galbenuse si se bat cu mixerul pana se intaresc. Se adauga treptat cate o

5 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
tarta cu caise

tarta cu caise

Se face un blat din : unt, zahar, alunele macinate, vanilia, romul si sarea. Acest aluat se acopera

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mari (Maestru bucatar):

    super buna prajitura. am facut-o aseara si azi dimineata am gustat-o. a iesit "bestiala".

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    E superba prajitura asta!

  • Fara foto

    mari (Maestru bucatar) , 06 iulie 2011

    daca nu am nuci macinate se intampla ceva?????

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Foarte frumos prezentată! O fac şi eu, dar fără cacao!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Nota 10 pentru prezentarea clara a foto! Si eu prepar aceasta praji,dar fara adaus de cacao

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      APETISANTA

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250g faina
  • 450g zahar
  • 100g unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 200ml lapte
  • 200g nuca macinata
  • gem de caise

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Alexandrina (Chef de cuisine)

E superba prajitura asta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cuib de viespi