autor:

mariana scarlat

» » Prajituri

Prajitură cu marmeladă de caise

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 septembrie 2009

Ingrediente
-4 gălbenuşuri, -1 pahar zahăr, -1 pahar de smântână, -1 pahar unt topit(călduţ), -1/2 linguiţă e bicarbonat, -1 praf de vanilie, - făină cât cuprinde, - marmeladă(sau gem) de caise, -zahăr pudră vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie s fie călduţ şi se amestecă. Apoi se pune făina şi se frământă o cocă nu prea tare care se împarte în 3 părţiegale din care se întimd cu vergeaua trei foi de mărimea tăvii de copt. Se aşează o foaie în tavă, se unge cu marmeladă, se acoperă cu altă foaie, seunge si aceasta şi se pune ultima foaie.
Se coace la început la foc moale , apoi mai tare. După ce s-a răcit se taie dreptunghiuri lunguieţe şi se presară cu zahăr pudră vanilat.
Această prăjitură este mai fragedă după o zi sau două.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitură cu marmeladă de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere

Eclere

Aluat de ecler: Se pune uleiul, apa si sarea la fiert, cand da in clocot (nu inainte si nici sa

10 voturi    10 comentarii
2h
Prajituri
ECLERE CU CIOCOLATA

ECLERE CU CIOCOLATA

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

52 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Incercati fetelor ca e are buna!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Mmmmmm, ce buna Mari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Delicioasa...Mi-ai dat o idee ca nu am mai facut de mult timp o prajiturica cu marmelada...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      Nu o să-ţi pară rău dacă o s-o pregăteşti! E foarte bună!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      Arata super prajiturica ta si imi place asa ca o salvez.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • -4 gălbenuşuri
  • -1 pahar zahăr
  • -1 pahar de smântână
  • -1 pahar unt topit(călduţ)
  • -1/2 linguiţă e bicarbonat
  • -1 praf de vanilie
  • - făină cât cuprinde
  • - marmeladă(sau gem) de caise
  • -zahăr pudră vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Pastele lui Alex

Pastele lui Alex

Se fierb pastele în ap cu sare după instrucţiunile de pe pachet. Se spală şi se pun la scurs

3 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Incercati fetelor ca e are buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu biscuiti si mere (fara coacere)