Reteta postata pe: 04 septembrie 2009
Ingrediente
-4 gălbenuşuri, -1 pahar zahăr, -1 pahar de smântână, -1 pahar unt topit(călduţ), -1/2 linguiţă e bicarbonat, -1 praf de vanilie, - făină cât cuprinde, - marmeladă(sau gem) de caise, -zahăr pudră vanilat
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie s fie călduţ şi se amestecă. Apoi se pune făina şi se frământă o cocă nu prea tare care se împarte în 3 părţiegale din care se întimd cu vergeaua trei foi de mărimea tăvii de copt. Se aşează o foaie în tavă, se unge cu marmeladă, se acoperă cu altă foaie, seunge si aceasta şi se pune ultima foaie.
Se coace la început la foc moale , apoi mai tare. După ce s-a răcit se taie dreptunghiuri lunguieţe şi se presară cu zahăr pudră vanilat.
Această prăjitură este mai fragedă după o zi sau două.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitură cu marmeladă de caise" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009
Nu o să-ţi pară rău dacă o s-o pregăteşti! E foarte bună!
flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009
Arata super prajiturica ta si imi place asa ca o salvez.