autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

PRAJITURÄ‚ CU NUCÄ‚ (MARIA-ELENA)

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
(eu folosesc tava mare de la aragaz- 28/40, , Blatul 1: 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, 6 galbenusuri, o jumatate praf de copt, 6 linguri de faina. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit., Blatul 2: alte 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga 250 grame nuca macinata, o jumatate praf de copt, 2 linguri de faina. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit., Crema: 6 galbenusuri (ramase de la blatul 2) se freaca cu 250 grame zahar pudra, 2 sau 3 vanilii, 2 linguri de faina si 250 ml lapte, se fierbe de preferat pe abur ( dar se poate si la foc mic intrun vas bun de care nu se lipeste ) pana se ingroasa bine.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

2 pachete de unt se freaca bine (sa iasa apa daca contine) apoi se amesteca cu compozitia de mai sus, racita. Crema se imparte in 2 parti. Intruna punem 2 linguri de cacao si se pune intre foi, iar crema galbena se pune deasupra si se razuieste ciocolata.
Prajitura se asambleaza astfel: blat galben+crema cu cacao+blat cu nuca+crema galbena, iar deasupra ciocolata razuita
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURÄ‚ CU NUCÄ‚ (MARIA-ELENA)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Clatite banatene

Clatite banatene

Intr-un bol amestecam branza de vaci, 1 ou, 50 grame de zahar, 1 plic zahar vanilinat si stafidele.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura chinezoaica

Prajitura chinezoaica

Blatul: Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra pana se face o spuma. Albusurile

4 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

    Da este buna, sper sa iti placa, spor la incercat

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

    Cu siguranta este foarte gustoasa si o voi face cat de curand. Multumesc !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Asa este, o confirma chiar articolul de azi, cu raspunsul la una din intrebarile concursului ,,Bucatarul stie tot,,

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      Nucile scad aparitiile bolilor de inima cu 45 %, bravo, pentru reteta !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Delicioasa.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      E tort in toata regula. Bun tare dupa ingredientele retetei.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • (eu folosesc tava mare de la aragaz- 28/40
  • Blatul 1: 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar
  • 6 galbenusuri
  • o jumatate praf de copt
  • 6 linguri de faina. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina
  • la foc potrivit.
  • Blatul 2: alte 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar
  • se adauga 250 grame nuca macinata
  • o jumatate praf de copt
  • 2 linguri de faina. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina
  • la foc potrivit.
  • Crema: 6 galbenusuri (ramase de la blatul 2) se freaca cu 250 grame zahar pudra
  • 2 sau 3 vanilii
  • 2 linguri de faina si 250 ml lapte, se fierbe de preferat pe abur ( dar se poate si la foc mic intrun vas bun de care nu se lipeste ) pana se ingroasa bine.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Da este buna, sper sa iti placa, spor la incercat

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom