autor:

Vekas

» » Prajituri

PRAJITURA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 septembrie 2006

Ingrediente
Pentru blat:, 150gr. ciocolata amaruie,, 120gr. unt,, 100gr. zahar,, 200gr. nuci macinate,, 50gr. faina,, 1praf de copt, , pentru crema:, , 4foi de gelatina, , 100ml. lichior de migdale,, 700ml. frisca, pentru ornat:, , 150gr. ciocolata cu lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile, ciocolata topita, nucile pisate, faina, praful de copt si apoi albusurile spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Se lasa blatul la cuptor 30 min. Separat se inmoaie gelatina in apa rece. Se adauga lichiorul si, cand incepe sa se lege, se pune frisca batuta. Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua. Se unge primul blat cu o parte din crema de frisca, se aseaza al doilea blat si se unge cu restul de crema. Se rade deasupra ciocolata. Se serveste numai dupa ce a stat la rece cel putin 1 ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura desteapta si mai desteapta

Prajitura desteapta si mai desteapta

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu putina sare si o parte din zahar(3-4 lg.) Galbenusurile,

69 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura  cu rubarba si capsuni

Prajitura cu rubarba si capsuni

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se

7 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150gr. ciocolata amaruie,
  • 120gr. unt,
  • 100gr. zahar,
  • 200gr. nuci macinate,
  • 50gr. faina,
  • 1praf de copt
  • pentru crema:
  • 4foi de gelatina
  • 100ml. lichior de migdale,
  • 700ml. frisca
  • pentru ornat:
  • 150gr. ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tiramisu