autor:

Vekas

» » Prajituri

PRAJITURA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 septembrie 2006

Ingrediente
Pentru blat:, 150gr. ciocolata amaruie,, 120gr. unt,, 100gr. zahar,, 200gr. nuci macinate,, 50gr. faina,, 1praf de copt, , pentru crema:, , 4foi de gelatina, , 100ml. lichior de migdale,, 700ml. frisca, pentru ornat:, , 150gr. ciocolata cu lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile, ciocolata topita, nucile pisate, faina, praful de copt si apoi albusurile spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Se lasa blatul la cuptor 30 min. Separat se inmoaie gelatina in apa rece. Se adauga lichiorul si, cand incepe sa se lege, se pune frisca batuta. Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua. Se unge primul blat cu o parte din crema de frisca, se aseaza al doilea blat si se unge cu restul de crema. Se rade deasupra ciocolata. Se serveste numai dupa ce a stat la rece cel putin 1 ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se formeaza o spuma densa care nu curge,

22 voturi    26 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

34 voturi    16 comentarii
1h
Budinci

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150gr. ciocolata amaruie,
  • 120gr. unt,
  • 100gr. zahar,
  • 200gr. nuci macinate,
  • 50gr. faina,
  • 1praf de copt
  • pentru crema:
  • 4foi de gelatina
  • 100ml. lichior de migdale,
  • 700ml. frisca
  • pentru ornat:
  • 150gr. ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Raffaello