autor:

Vekas

» » Prajituri

PRAJITURA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 septembrie 2006

Ingrediente
Pentru blat:, 150gr. ciocolata amaruie,, 120gr. unt,, 100gr. zahar,, 200gr. nuci macinate,, 50gr. faina,, 1praf de copt, , pentru crema:, , 4foi de gelatina, , 100ml. lichior de migdale,, 700ml. frisca, pentru ornat:, , 150gr. ciocolata cu lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile, ciocolata topita, nucile pisate, faina, praful de copt si apoi albusurile spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Se lasa blatul la cuptor 30 min. Separat se inmoaie gelatina in apa rece. Se adauga lichiorul si, cand incepe sa se lege, se pune frisca batuta. Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua. Se unge primul blat cu o parte din crema de frisca, se aseaza al doilea blat si se unge cu restul de crema. Se rade deasupra ciocolata. Se serveste numai dupa ce a stat la rece cel putin 1 ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Pavlova

Prajitura Pavlova

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga in ploaie zaharul si se bate bine. Se adauga

19 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Facem 3 foi, preparandu-le separat pe fiecare astfel : batem albusurile cu un praf de sare pana cand

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150gr. ciocolata amaruie,
  • 120gr. unt,
  • 100gr. zahar,
  • 200gr. nuci macinate,
  • 50gr. faina,
  • 1praf de copt
  • pentru crema:
  • 4foi de gelatina
  • 100ml. lichior de migdale,
  • 700ml. frisca
  • pentru ornat:
  • 150gr. ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu lamaie si mac