autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura

Autor: CORY (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CORY (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 martie 2009

Ingrediente
pentru foi, , 12 albusuri, 20 linguri zahar, 24 linguri nuca macinata, 4 linguri faina, , pentru crema, , 12 galbenusuri, 300 gr. unt, 8 linguri zahar, 2 linguri cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Foile: 6 albusuri se bat bine cu zaharul. Se adauga treptat 12 linguri de nuca, apoi 2 linguri de faina. compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale si se intinde pe dosul tavii pe o foaie de staniol, se coace la foc mic 15 min.
Se repeta obtinandu-se 4 foi

Crema: galbenusurile se bat cu zaharul pe abur pana cand se ingroasa compozitia dupa care se lasa sa se raceasca. Compozitia obtinuta se amesteca treptat cu untul apoi se adauga cacaoa. Pentru a fi mai moale si lucioasa crema, se adauga 4 linguri cu ulei. Crema se imparte in 4 parti egale si se intinde pe fiecare foaie. pe foaia de sus se presara nuca macinata.


Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu crema de smantana

Prajitura cu crema de smantana

Se bat ouale cu zaharul, se adauga mierea, apoi nuca iar la sfarsit faina amestecata cu praf de copt

15 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Stefania

Prajitura Stefania

Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare pana se face o bezea

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 36 %
389.99 lei
249.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • pentru foi
  • 12 albusuri
  • 20 linguri zahar
  • 24 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • pentru crema
  • 12 galbenusuri
  • 300 gr. unt
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine