6 galbenusuri cu 200 gr zahar si 200 gr unt se amesteca si se pun pe foc la foc incet,mestecind continuu.
Cind compozitia se ingroasa putin se adauga biscuitii se mai fierbe putin (1-2 minute)se adauga nuca si se intinde pe un platou mare in strat uniform.
Separat albusurile se bat cu 8 linguri de zahar in doua reprize(4+4)pina cind compozitia devine tare ca la bezea.
Intr-un alt vas se pun la topit 5-6 linguri de zahar pina se lichefiaza si are culoarea caramelului.
Zaharul topit se pune peste albusurile batute spuma tere si se amesteca cu mixerul continuu pina ce acestea capata culoarea caramelului din zahar
Se ia apoi din aceasta compozitie cu lingura si se pune peste compozitia din platou .Dupa ce ati terminat toata bezeaua de pus pe platou o lasati sa se raceasca si puneti platoul la frigider.Se taie si se serveste recedin frigider.(la rece zaharul caramel din albus se face sirop si cade in compozitia de pe platou )este delicioasa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii