Prajitura

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 gr nuca prajita si zdrobita
  • 200 gr biscuiti macinati

Mod de preparare

6 galbenusuri cu 200 gr zahar si 200 gr unt se amesteca si se pun pe foc la foc incet,mestecind continuu.

Cind compozitia se ingroasa putin se adauga biscuitii se mai fierbe putin (1-2 minute)se adauga nuca si se intinde pe un platou mare in strat uniform.

Separat albusurile se bat cu 8 linguri de zahar in doua reprize(4+4)pina cind compozitia devine tare ca la bezea.

Intr-un alt vas se pun la topit 5-6 linguri de zahar pina se lichefiaza si are culoarea caramelului.

Zaharul topit se pune peste albusurile batute spuma tere si se amesteca cu mixerul continuu pina ce acestea capata culoarea caramelului din zahar

Se ia apoi din aceasta compozitie cu lingura si se pune peste compozitia din platou .Dupa ce ati terminat toata bezeaua de pus pe platou o lasati sa se raceasca si puneti platoul la frigider.Se taie si se serveste recedin frigider.(la rece zaharul caramel din albus se face sirop si cade in compozitia de pe platou )este delicioasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise