6 galbenusuri cu 200 gr zahar si 200 gr unt se amesteca si se pun pe foc la foc incet,mestecind continuu.
Cind compozitia se ingroasa putin se adauga biscuitii se mai fierbe putin (1-2 minute)se adauga nuca si se intinde pe un platou mare in strat uniform.
Separat albusurile se bat cu 8 linguri de zahar in doua reprize(4+4)pina cind compozitia devine tare ca la bezea.
Intr-un alt vas se pun la topit 5-6 linguri de zahar pina se lichefiaza si are culoarea caramelului.
Zaharul topit se pune peste albusurile batute spuma tere si se amesteca cu mixerul continuu pina ce acestea capata culoarea caramelului din zahar
Se ia apoi din aceasta compozitie cu lingura si se pune peste compozitia din platou .Dupa ce ati terminat toata bezeaua de pus pe platou o lasati sa se raceasca si puneti platoul la frigider.Se taie si se serveste recedin frigider.(la rece zaharul caramel din albus se face sirop si cade in compozitia de pe platou )este delicioasa.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii