autor:

adriana gherman

» » Prajituri

Prajitura

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
- 4 oua, - 200 g unt, - 200 g zahar + 150, - 30 g cacao, - 200 ml lapte, - 200 g faina, - 1 praf de copt, - 2 linguri dulceata de prune

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul cu 200 g zahar pana devin spuma. Se adauga pe rand celelalte ingrediente: mai intai galbenusurile ( cate unul ), laptele, faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Se desarta compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina; se da la cuptor pentru 30 - 40 minute ( stiti proba cu scobitoarea).
In aceest timp se bat spuma albusurile ramase cu 150 g zahar. Pentru a reusi bezeaua, albusurile se bat aproximativ 15 - 20 minute pe bain-marie.
Cand prajitura s-a copt o scoatem din cuptor si o ungem cu 2 linguri de dulceata de prune;
peste prajitura unsa cu dulceata punem bezeaua si o mai dam la cuptor pentru 5 - 10 minute , la foc mic.
Cand prajitura este gata, o scoatem din cuptor si o taiem calda, in tava, cu un cutit umed.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu iaurt si piersici

Prajitura cu iaurt si piersici

Punem gelatina la hidratat in 200 ml zeama de compot. Lasam 10 minute, timp in care pregatim forma

157 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Se bat ouale,se adauga restul ingredientelor si se coace 20 de minute. Crema: laptele+untul+grisul

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

    buna,buna,buna!!!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    Buna,buna DE TOT.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Foarte frumoasa!

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      apetisanta prajitura nota 10

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Imi plac prajiturile cubezea. Cred ca a delicioasa prajitura asta. yami, yami!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 4 oua
  • - 200 g unt
  • - 200 g zahar + 150
  • - 30 g cacao
  • - 200 ml lapte
  • - 200 g faina
  • - 1 praf de copt
  • - 2 linguri dulceata de prune

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

15 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

7 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

36 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

COSTEO (Chef de cuisine)

buna,buna,buna!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nectarine