Pentru cantitatile scrise e nevoie de o tava mare;eu folosesc o tava cu diametrul de 42 cm.
Se face blatul asa:ouale se separa.
Galbenusurile se freaca f.bine(mecanic sau manual) cu zaharul;se adauga,apoi,apa,sarea aromele;se amesteca bine.
Se adauga faina,cacaua,praful de copt,cernute(cele 3 se cern impreuna de 2 ori);se mesteca,pina nu mai sint cocoloase.Se adauga,apoi,albusele(de la cele 7 oua) batute spuma;se mesteca continutul,incet,de sus in jos.
Se pune intr-o tava cu hirtie de copt;se da la cuptorul,incalzit,in prealabil,la foc mediu,cam 20 minute.
In tava,trebuie sa aiba grosimea de cca 1,5 cm.Cind e gata,se lasasa se raceasca.
Crema se face asa:prima data se pregateste gelatin, asa:gelatina o amestec(la rece) cu zeama de la ananas(de la o cutie rezulta cca 200 ml);pun continutul pe foc,mestecind tot timpul;il las pe foc pina in momentul de fierbere;nu fierb;las,apoi compozitia sa se raceasca,mestecind din cind in cind;ma ocup de smintina si iaurt si zahar,in timpul asta; se mesteca smintina cu iaurtul si zaharul,strecuram compozitia;sa rezulte o comp.fina;la compozitia asta se adauga gelatina(sa nu fie f.calda;cu cit mai rece,cu atit mai bine;dar sa nu fie inchegata);adaugam gelatina,in fir subtire,mestecind tot timpul.Daca gelatina e fierbinte,cind se adauga,iaurtul se brinzeste.Dupa ce compozitia este amestecata,se da la frigider.Se bate frisca.Dupa ce e batuta,frisca se adauga incetul cu incetul primei compozitii(sm.+iaurt+zahar).
Din ananasul din compot se lasa pt décor cca 1/3 din cutie.Restul se taie marunt(cam 1/1 cm) si se amesteca (usor)cu crema facuta.
Asamblare:se scoate blatul(rece) din tava;i se scoate hirtia;se pune blatul din nou in tava.
Peste blat se pune crema;se uniformizeaza;se da la frigider(nu congelator) cel putin 4 ore(eu las peste noapte).A 2-a zi se marcheaza bucati,patrate,de cam 5/5 .
Se rade ciocolata pe toata suprafata,se taie bine,se orneaza cu ananas,se pun bucatile pe un platou;din compozitia aceasta,ies cam 28 de bucati.
Daca crema e prea dulce,nu ornati cu ciocolata,ornati cu cacao !
E o prajitura f,buna si simpla;am scris mult,din dorinta de a fi inteleasa.
La timpul de preparare e si perioada cind prajitura e la frigider.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii