autor:

Vekas

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

PRAJITURA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2007

Ingrediente
Foi:, - 10 linguri lapte, - 10 linguri zahar, - 10 linguri ulei, - 1 lingurita amoniac stins in otet, - 2 oua, - sare, - faina cat cuprinde, Crema:, - 1 litru lapte, - 8 linguri rase faina, - 6 linguri rase zahar, - zeama si coaja de la o lamaie, - 200 g unt

Dificultate: Medie Timp: 3h

18 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Se dizolva zaharul in lapte , apoi se adauga ouale ,sarea ,uleiul, amoniacul, se amesteca, apoi se pune faina si se framanta un aluat potrivit de tare, atat
cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat e tava de mare, ingredientele sunt pentru tava mare de la aragaz)

Foile se coc pe dosul tavii presarate cu faina.

Crema:
Desfaceti faina in 10 linguri de lapte rece, adaugati zaharul. Restul de lapte il puneti la fiert impreuna cu coaja de lamaie.

Cand laptele da in fiert (sa aveti dat focul foarte mic)adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba.

O lasati sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.

Lasati compozitia la racit, amestecand din cand in cand. Atunci cand se racoreste, puneti untul (lasat de seara in bucatarie) putin cate putin, amestecand energic .

La urma se adauga si zeama de lamaie, esenta de vanilie, rom dupa preferinta.

Se asambleaza prajitura astfel: foaie, crema, foaie ,crema, foaie.

Bagati tava cu prajitura intr-o punga de plastic si inchideti-o bine la gura.

Puneti tava la rece pana a doua zi cand o taiati in romburi si o pudrati cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca de cocos si frisca

Prajitura cu nuca de cocos si frisca

Blat: Albusurile se bat spuma. Se pun pe rand zaharul, nuca de cocos, praful de copt stins in putin

74 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu morcovi si nuci

Prajitura cu morcovi si nuci

Pregatim o tava de 20x35 cm pe care punem hartie cerata si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

18 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • - 10 linguri lapte
  • - 10 linguri zahar
  • - 10 linguri ulei
  • - 1 lingurita amoniac stins in otet
  • - 2 oua
  • - sare
  • - faina cat cuprinde
  • Crema:
  • - 1 litru lapte
  • - 8 linguri rase faina
  • - 6 linguri rase zahar
  • - zeama si coaja de la o lamaie
  • - 200 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe si budinca