autor:

Vekas

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

PRAJITURA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2007

Ingrediente
Foi:, - 10 linguri lapte, - 10 linguri zahar, - 10 linguri ulei, - 1 lingurita amoniac stins in otet, - 2 oua, - sare, - faina cat cuprinde, Crema:, - 1 litru lapte, - 8 linguri rase faina, - 6 linguri rase zahar, - zeama si coaja de la o lamaie, - 200 g unt

Dificultate: Medie Timp: 3h

18 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Se dizolva zaharul in lapte , apoi se adauga ouale ,sarea ,uleiul, amoniacul, se amesteca, apoi se pune faina si se framanta un aluat potrivit de tare, atat
cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat e tava de mare, ingredientele sunt pentru tava mare de la aragaz)

Foile se coc pe dosul tavii presarate cu faina.

Crema:
Desfaceti faina in 10 linguri de lapte rece, adaugati zaharul. Restul de lapte il puneti la fiert impreuna cu coaja de lamaie.

Cand laptele da in fiert (sa aveti dat focul foarte mic)adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba.

O lasati sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.

Lasati compozitia la racit, amestecand din cand in cand. Atunci cand se racoreste, puneti untul (lasat de seara in bucatarie) putin cate putin, amestecand energic .

La urma se adauga si zeama de lamaie, esenta de vanilie, rom dupa preferinta.

Se asambleaza prajitura astfel: foaie, crema, foaie ,crema, foaie.

Bagati tava cu prajitura intr-o punga de plastic si inchideti-o bine la gura.

Puneti tava la rece pana a doua zi cand o taiati in romburi si o pudrati cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura After Eight cu sos de merisoare

Prajitura After Eight cu sos de merisoare

Sunt fericita! Si sa va spun si voua de ce: am gasit merisoare in piata!!!!!!!!! De cand tot caut

0 voturi    4 comentarii
3h 30 min
Prajituri
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le calim pe foc cu cele 5-6 linguri de zahar

21 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

18 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • - 10 linguri lapte
  • - 10 linguri zahar
  • - 10 linguri ulei
  • - 1 lingurita amoniac stins in otet
  • - 2 oua
  • - sare
  • - faina cat cuprinde
  • Crema:
  • - 1 litru lapte
  • - 8 linguri rase faina
  • - 6 linguri rase zahar
  • - zeama si coaja de la o lamaie
  • - 200 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura fina cu crema de branza