autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Prajitura "Inna"

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2008

Ingrediente
600 g.faina,, 180 g.zahar,, 7 oua ,, 300 g.unt,, 1 plic si 1/2 praf de copt, 200 g. gem de caise,, 300 g. nuci,, 450g.zahar pudra, 50g. faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Se prepara aluatul din faina, 180 g zahar, 7 galbenusuri, 300 g unt si praf de copt. Se lasa la rece 2 ore, apoi se intind 4 foi cu grosimea de 2 cm.(de marimea tavii).
2. Se aseaza prima foaie, se unge cu gem de caise, apoi se aseaza a doua foaie, din nou se unge cu gem de caise, a treia foaie, gem si, in sfarsit, a patra foaie.
3. Se pune tava in cuptorul preincalzit si se coace timp de 20 minute. Se scoate din cuptor si se toarna deasupra glazura preparata astfel: albusurile se bat bine cu zaharul pudra, se pune pe bain-marie, se fierbe, se adauga nucile macinate, amestecandu-se tot timpul, apoi se adauga 50 g faina. Se niveleaza glazura, se pune tava din nou la cuptor si se continua coacerea pana se rumeneste deasupra. Se scoate tava din cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie ca si napolitanele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Inna"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Glazură la rece

Glazură la rece

Se freacă zahărul praf cu cacaua sa nu aibă cocoloaşe. Se adaugă apa, uleiul şi oţetul şi

10 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Turta dulce

Turta dulce

Intr-un bol punem ouale, zaharul si mierea si le mixam pe toate pana se omogenizeaza. Apoi adaugam

28 voturi    1 comentariu
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 600 g.faina,
  • 180 g.zahar,
  • 7 oua ,
  • 300 g.unt,
  • 1 plic si 1/2 praf de copt
  • 200 g. gem de caise,
  • 300 g. nuci,
  • 450g.zahar pudra
  • 50g. faina

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Salam de biscuiţi reţetă