autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Prajitura "Inna"

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2008

Ingrediente
600 g.faina,, 180 g.zahar,, 7 oua ,, 300 g.unt,, 1 plic si 1/2 praf de copt, 200 g. gem de caise,, 300 g. nuci,, 450g.zahar pudra, 50g. faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Se prepara aluatul din faina, 180 g zahar, 7 galbenusuri, 300 g unt si praf de copt. Se lasa la rece 2 ore, apoi se intind 4 foi cu grosimea de 2 cm.(de marimea tavii).
2. Se aseaza prima foaie, se unge cu gem de caise, apoi se aseaza a doua foaie, din nou se unge cu gem de caise, a treia foaie, gem si, in sfarsit, a patra foaie.
3. Se pune tava in cuptorul preincalzit si se coace timp de 20 minute. Se scoate din cuptor si se toarna deasupra glazura preparata astfel: albusurile se bat bine cu zaharul pudra, se pune pe bain-marie, se fierbe, se adauga nucile macinate, amestecandu-se tot timpul, apoi se adauga 50 g faina. Se niveleaza glazura, se pune tava din nou la cuptor si se continua coacerea pana se rumeneste deasupra. Se scoate tava din cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie ca si napolitanele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Inna"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu Nutella si pastarnac

Chec cu Nutella si pastarnac

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga untul si se mixeaza in continuare pana amestecul se albeste. Se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Muffins

Muffins

Se amesteca toate ingredientele. Cosuletele de hartie seaseaza unaul langa altul in tava si se umplu

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 600 g.faina,
  • 180 g.zahar,
  • 7 oua ,
  • 300 g.unt,
  • 1 plic si 1/2 praf de copt
  • 200 g. gem de caise,
  • 300 g. nuci,
  • 450g.zahar pudra
  • 50g. faina

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Orez cu lapte si biscuiti