autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Blat:, 7 oua, , 7 linguri zahar, , 2 linguri faina, , 7 linguri pesmet, , 1 plic praf de copt,, vanilie, , frisca., , Crema:, 1 litru lapte, , 8 oua, , 10 linguri zahar, , 8 lingurite faina, , 2 plicuri vanilie., , Sirop:, 200 gr. zahar caramelizat, , 1 litru ceai negru concentrat, , 100 ml rom.

Dificultate: Medie Timp: 55 min

172 voturi

Mod de preparare

Blatul: se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga albusurile batute spuma, faina, pesmetul si praful de copt. Se coace la foc mic aproximativ 40 min.



Crema: 800 ml lapte se pun la fiert. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, vanilia, faina si restul de lapte. Cind laptele fierbe, se adauga compozitia de lapte cu faina si ou, amestecindu-se mereu si se mai fierbe 2-3 minute. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema, numai cind aceasta este complet racita.



Blatul se aseaza intr-o tava cu margini mai inalte, se insiropeaza bine si apoi se intinde uniform crema. Peste crema se aseaza frisca intr-un strat gros de 1 cm. Prajitura se taie in patrate mari dupa ce a stat la frigider o jumatate de ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura zi si noapte de post

Prajitura zi si noapte de post

Se dizolva zaharul in apa, se adauga uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu crema de lamaie si cocos

Prajitura cu crema de lamaie si cocos

Prima data pregatim foile.Astfel dizolvam zaharul in lapte,apoi adaugam ouale,uleiul si amoniacul

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • nicoleta lacatus

    nicoleta lacatus (Chef de cuisine) , 02 iunie 2008

    chiar daca este putin cam costisitoare este f. buna.

  • Fara foto

    toma , 28 mai 2008

    foarte buna

Dificultate

Medie

Timp

55 min

172 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 7 linguri pesmet
  • 1 plic praf de copt,
  • vanilie
  • frisca.
  • Crema:
  • 1 litru lapte
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 8 lingurite faina
  • 2 plicuri vanilie.
  • Sirop:
  • 200 gr. zahar caramelizat
  • 1 litru ceai negru concentrat
  • 100 ml rom.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

nicoleta lacatus (Chef de cuisine)

chiar daca este putin cam costisitoare este f. buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinte " poale in brau" prajite