autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Blat:, 7 oua, , 7 linguri zahar, , 2 linguri faina, , 7 linguri pesmet, , 1 plic praf de copt,, vanilie, , frisca., , Crema:, 1 litru lapte, , 8 oua, , 10 linguri zahar, , 8 lingurite faina, , 2 plicuri vanilie., , Sirop:, 200 gr. zahar caramelizat, , 1 litru ceai negru concentrat, , 100 ml rom.

Dificultate: Medie Timp: 55 min

172 voturi

Mod de preparare

Blatul: se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga albusurile batute spuma, faina, pesmetul si praful de copt. Se coace la foc mic aproximativ 40 min.



Crema: 800 ml lapte se pun la fiert. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, vanilia, faina si restul de lapte. Cind laptele fierbe, se adauga compozitia de lapte cu faina si ou, amestecindu-se mereu si se mai fierbe 2-3 minute. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema, numai cind aceasta este complet racita.



Blatul se aseaza intr-o tava cu margini mai inalte, se insiropeaza bine si apoi se intinde uniform crema. Peste crema se aseaza frisca intr-un strat gros de 1 cm. Prajitura se taie in patrate mari dupa ce a stat la frigider o jumatate de ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

Foile: Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi si cu sucul de rosii. Stingem bicarbonatul

2 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Prajitura cu cappucino si branza

Prajitura cu cappucino si branza

Ouale ( de la temperatura camerei) le separam. Albusurile le batem spuma cu zaharul,treptat. Adaugam

1 vot    2 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • nicoleta lacatus

    nicoleta lacatus (Chef de cuisine) , 02 iunie 2008

    chiar daca este putin cam costisitoare este f. buna.

  • Fara foto

    toma , 28 mai 2008

    foarte buna

Dificultate

Medie

Timp

55 min

172 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 7 linguri pesmet
  • 1 plic praf de copt,
  • vanilie
  • frisca.
  • Crema:
  • 1 litru lapte
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 8 lingurite faina
  • 2 plicuri vanilie.
  • Sirop:
  • 200 gr. zahar caramelizat
  • 1 litru ceai negru concentrat
  • 100 ml rom.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

nicoleta lacatus (Chef de cuisine)

chiar daca este putin cam costisitoare este f. buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Ciresica