Prajitura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua mari
  • 200 g. iaurt
  • 200 ml. ulei
  • 2 cani si jumatate cu zahar tos (cana de ceai)
  • 3 cani si jumatate cu faina
  • 3 linguri cu smantana
  • 1 praf de copt
  • 2 zahar vanilat
  • esenta de rom
  • esenta de portocale
  • 2 pumni de nuca taiata marunt
  • 250-300 g. rahat taiat bucatele

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca galbenusurile cu 2 cani zahar tos, se adauga treptat uleiul (eu il masor cu cutia de 200 g de la iaurt), smantana, aromele, cele 200 g. iaurt in care s-a stins praful de copt, nucile taiate marunt, bucatelele de rahat si la sfarsit faina. Se amesteca totul foarte bine.

Se bat albusurile spuma tare cu o jumatate cana zahar si se adauga in compozitie mestecandu-se foarte usor, de jos in sus.

Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia, se da la cuptorul incins in prealabil la foc moderat.

Se coace cca. 1 h, este gata cand se desprinde prajitura de pe tava, se poate incerca si cu o scobitoare, scobitoarea trebuie sa ramana uscata.

Se pudreaza cu zahar farin, se taie in bucati cand se raceste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise