autor:

maryelena

» » Prajituri

Prajitura

Autor: maryelena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maryelena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2008

Ingrediente
Pandispanul: 4 oua, 4 linguri ulei, 4 linguri apa, 1 cana zahar, 1 praf copt stins, 1 cana faina, vanilie, esenta rom, coaja de lamaie., Crema: frisca, sarlota de ciocolata.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pandispanul: se bat albusurile spuma, se topeste pe foc zaharul in 4 linguri de apa pana se formeaza un sirop legat. Se toarna siropul fierbinte peste albusuri. Se adauga galbenusurile si uleiul alternand (1 galbenus, 1 lingura ulei), praful de copt, mirodeniile si apoi faina. Se baga la cuptor la foc mic 25 min, fara sa se umble.

Dupa ce pansispanul este gata, se lasa sa se raceascasi se taie patrate mici peste care se toarna sarlota de ciocolata si frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu dovleac si kiwi

Prajitura cu dovleac si kiwi

Preparare Se incepe cu prepararea piureului de dovleac. Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata

21 voturi    10 comentarii
4h
Prajituri
Prajitura cu gutui

Prajitura cu gutui

1.Se prepara pe rand blaturile,fiecare din cate 5 albusuri mixate la viteza mare cu un praf de sare

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pandispanul: 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 1 cana zahar
  • 1 praf copt stins
  • 1 cana faina
  • vanilie
  • esenta rom
  • coaja de lamaie.
  • Crema: frisca
  • sarlota de ciocolata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
biscuiti marmorati