autor:

maryelena

» » Prajituri

Prajitura

Autor: maryelena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maryelena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2008

Ingrediente
Pandispanul: 4 oua, 4 linguri ulei, 4 linguri apa, 1 cana zahar, 1 praf copt stins, 1 cana faina, vanilie, esenta rom, coaja de lamaie., Crema: frisca, sarlota de ciocolata.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pandispanul: se bat albusurile spuma, se topeste pe foc zaharul in 4 linguri de apa pana se formeaza un sirop legat. Se toarna siropul fierbinte peste albusuri. Se adauga galbenusurile si uleiul alternand (1 galbenus, 1 lingura ulei), praful de copt, mirodeniile si apoi faina. Se baga la cuptor la foc mic 25 min, fara sa se umble.

Dupa ce pansispanul este gata, se lasa sa se raceascasi se taie patrate mici peste care se toarna sarlota de ciocolata si frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Lacrimioara

Prajitura Lacrimioara

200 g zahar se mixeaza bine cu margarina, se adauga cacaoa, nucile si apoi faina amestecata cu praful

33 voturi    18 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura Gibanica (croata)

Prajitura Gibanica (croata)

Decongelam foile de placinta si ne pregatim o tava de dimensiunea foilor de placinta . Ungem tava

1 vot    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pandispanul: 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 1 cana zahar
  • 1 praf copt stins
  • 1 cana faina
  • vanilie
  • esenta rom
  • coaja de lamaie.
  • Crema: frisca
  • sarlota de ciocolata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tiramisu Tiramisu

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se pun pe foc la bain marie aproximativ 7 minute pana se ingroasa, timp in care se

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu Tiramisu

Pentru inceput preparati cafeaua amara si lasati-o la racit, apoi amestecati galbenusurile de ou cu zaharul pudra pana obtineti o compozitie

15 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Chec simlu de iaurt