autor:

maryelena

» » Prajituri

Prajitura

Autor: maryelena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maryelena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2008

Ingrediente
Pandispanul: 4 oua, 4 linguri ulei, 4 linguri apa, 1 cana zahar, 1 praf copt stins, 1 cana faina, vanilie, esenta rom, coaja de lamaie., Crema: frisca, sarlota de ciocolata.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pandispanul: se bat albusurile spuma, se topeste pe foc zaharul in 4 linguri de apa pana se formeaza un sirop legat. Se toarna siropul fierbinte peste albusuri. Se adauga galbenusurile si uleiul alternand (1 galbenus, 1 lingura ulei), praful de copt, mirodeniile si apoi faina. Se baga la cuptor la foc mic 25 min, fara sa se umble.

Dupa ce pansispanul este gata, se lasa sa se raceascasi se taie patrate mici peste care se toarna sarlota de ciocolata si frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere fara zahar

Prajitura cu mere fara zahar

Se spala merele, se curata de coaja , se rad pe razatoarea mare, apoi se calesc pe foc cu 2 linguri

7 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post
Prajitura cu frisca si capsuni

Prajitura cu frisca si capsuni

Ouale se separa, iar galbenusele se freaca cu zaharul si uleiul. Se adauga albusurile batute spuma

10 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pandispanul: 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 1 cana zahar
  • 1 praf copt stins
  • 1 cana faina
  • vanilie
  • esenta rom
  • coaja de lamaie.
  • Crema: frisca
  • sarlota de ciocolata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Choux a la creme