autor:

meosiris

» » Prajituri

Prajitura a la Daneza

Autor: meosiris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: meosiris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Ingrediente
blat:, 6 oua, 6 linguri zahar, 1 lingura apa, 7 linguri faina, 1 lingurita praf de copt., , crema1:, 500ml frisca lichida, 5-6linguri zahar pudra, 225ml iaurt simplu+3 lingurite zahar, 2 pliculete gelatina granulata, 450g capsuni(in reteta originala se specifica 300g dar eu de data asta am pus capsuni si deasupra prajiturii), , crema2:-budinca de vanilie:, 4 oua, 150g zahar, 60g amidon, 800ml lapte rece, coaja de lamaie(sau esenta de lamaie), esenta de vanilie, 2 pliculete gelatina, 75g unt., , decor:, capsuni taiate feliute, jeleu rosu.

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

45 voturi

Mod de preparare

blat:
-Mixam galbenusurile cu zaharul pana compozitia se albeste.
-Adaugam apa, apoi faina+praful de copt.
-Mixam bine si albusurile impreuna cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, apoi adaugam peste galbenusuri, dar nu toata compozitia odata, ci cate jumatate.
-Amestecam usor cu lingura de sus in jos, apoi turnam in tava tapetata cu hartie de copt.
-Coacem in cuptorul preincalzit, la 175C, 25-30min.
-Dupa ce e gata, lasam la racit.


crema1:
-Inmuiem gelatina in 75ml apa rece, apoi dupa ce absoarbe toata apa, o punem pe bain-marie sa se dizolve si lasam la racit la temperatura camerei.
-Gelatina se adauga la iaurt+zahar si se amesteca foarte bine.
-Mixam bine frisca+5-6linguri zahar pudra.
-Peste frisca adaugam iaurtul si capsuni taiate feliute nici prea mari, nici prea mici.
-Omogenizam.

crema2:
-Amestecam zaharul cu amidonul, adaugam ouale batute bine si laptele rece.
-Omogenizam si punem pe bain-marie. Amestecam in compozitie pana incepe sa se ingroase.
-Luam de pe foc si adaugam esentele si untul. Amestecam foarte bine.
-Inmuiem gelatina in 75ml apa rece si lasam sa absoarba toata apa, apoi luam cate putin din crema si turnam peste gelatina. Amestecam pana se dizolva.
-Adaugam gelatina peste budinca si omogenizam.
-Lasa putin la racit.



-Taiem blatul in 2.
-Asezam folie de aluminiu in tava, apoi asezam prima parte de blat.
-Se insiropeaza blatul cu sirop sau suc de fructe, apoi se toarna crema1. Dam la frigider pana se intareste crema1.
-Scoatem tava din frigider, asezam cel de-al doilea blat, il insiropam si turnam crema2 .
-Dam iar la frigider.
-Dupa ce s-a intarit si budinca, asezam peste ea feliute subtiri de capsuni, preparam jeleul dupa instructiunile de pe plic, apoi il turnam peste budinca si capsuni.
-Lasam iar la frigider pana se intareste totul, apoi se poate servi.


Recipe by Daneza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura a la Daneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mini tarte de mere(Tarte folhada de maçã)

Mini tarte de mere(Tarte folhada de maçã)

1)Se lasã foietajul la descongelat,se pot tãia pãtrate s-au rotunde dupã plac.In reteta originalã

7 voturi    16 comentarii
50 min
Prajituri
Placinta cu mere si dovleac

Placinta cu mere si dovleac

Se spala, curata, merele si dovleacul. Se dau pe razatoare merele si miezul galben de dovleac, se

21 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Florina

    Florina (Chef de cuisine):

    Mi-a iesit foarte bine..... am folosit doar ananas in loc de capsuni si nu am pus gelatina,dar a fost f.f.f.f.f.f bun. Un deliciu!

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cici Manea , 20 decembrie 2015

    Foarte buna incercatio.

  • Fara foto

    Maria , 04 iunie 2015

    Mi-as dori sa nu mai gasesc retete cu prajituri cu budinca facuta din prafuri.

  • Fara foto

    Doina Stinga , 28 noiembrie 2014

    super buna

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2011

      Felicitari pt reteta!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Arata super!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      arata bine si cred ca este delicioasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Delicioasa, frumoasa!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Superb arata,felicitari.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      ce bine arata

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009

      Foarte,foarte frumoasa prajitura,dar gustul cred ca e la fel de bun,nu-i asa? Cred ca am s-o fac si eu zilele astea si am sa-ti spun cum mi-a iesit. Felicitari!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

      e gustoasa si aspectoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

4h

45 voturi

Ingrediente

  • blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura apa
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt.
  • crema1:
  • 500ml frisca lichida
  • 5-6linguri zahar pudra
  • 225ml iaurt simplu+3 lingurite zahar
  • 2 pliculete gelatina granulata
  • 450g capsuni(in reteta originala se specifica 300g dar eu de data asta am pus capsuni si deasupra prajiturii)
  • crema2:-budinca de vanilie:
  • 4 oua
  • 150g zahar
  • 60g amidon
  • 800ml lapte rece
  • coaja de lamaie(sau esenta de lamaie)
  • esenta de vanilie
  • 2 pliculete gelatina
  • 75g unt.
  • decor:
  • capsuni taiate feliute
  • jeleu rosu.

Raporteaza reteta

Retete
de meosiris
Cremsnit

Cremsnit

-Se bat albusurile cu zaharul , apoi se adauga pe rand galbenusurile si amidonul. -Laptele se pune

10 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura "Dintii negresei"

Prajitura "Dintii negresei"

-Amesteci Galbenusurile cu restul ingredientelor. -Trebuie sa obtii un aluat omogen,pe care

88 voturi    23 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu mure

Prajitura cu mure

blat: -Separam galbenusurile de albusuri. -Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat. -Adaugam

15 voturi    13 comentarii
2h
Prajituri

Maria

Mi-as dori sa nu mai gasesc retete cu prajituri cu budinca facuta din prafuri.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tarta cu piersici