autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura "a la Tina"

Autor: Cristina Popescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Popescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 decembrie 2008

Ingrediente
Blat : 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, esenta vanilie, 2 plicuri zahar vanilat, crema : 4 galbenusuri, 1 lingura cacao, 2 1/2 linguri faina, 8 linguri de zahar,200 g unt, ml lapte, glazura de bezea: 4 albusuri, 4 linguri de zahar, caramel : 3-4 linguri zahar, optional : nuci macinate

Dificultate: Medie Timp: 45 min

34 voturi

Mod de preparare

Blat : Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul , zaharul vanilat si esenta.
Se adauga faina, apoi albusurile batute spuma.Se toarna in tava tapetata si se lasa la cuptorul preincalzit 15 minute.
Crema: Se amesteca intr-un vas galbenusurile,zaharul, cacaua, faina .Se adauga laptele putin cate putin. Se pune vasul la foc mic si se amesteca incontinuu pana se obtine o crema ingrosata.Se da deoparte si se adauga untul, amestecandu-se energic.
Crema se pune fierbinte peste blatul scos din cuptor.

Glazura de bezea: Se bat spuma albusurile cu zaharul. Separat se caramelizeaza 3-4 linguri de zahar si se toarna fierbinte peste bezea, amestecandu-se rapid..sa nu se formeze krantz din caramel.
Glazura de bezea se toarna peste crema de ciocolata si deasupra se adauga nuci macinate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "a la Tina"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crème brulée

Crème brulée

Se pune frisca lichida la incalzit, dar nu trebuie sa clocoteasca, doar sa fie bine calduta. Intre

11 voturi    18 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu capsune si zmeura

Clafoutis cu capsune si zmeura

Ungeti o tava din ceramica de 20x20, dar mai inaltuta, cu o lingura de unt. Topiti restul de unt

8 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    vladulescu , 09 martie 2017

    cat lapte se pune ca eu nu vad din reteta

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

    Este buna, buna !!!

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    frumoasa,cred ca la fel de buna

    • Fara foto

      Cristina , 21 octombrie 2009

      Nu se pune nici praf de copt , nici bicarbonat...doar ingredientele mentionate!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      arata ft bine prajitura!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Foarte buna, frumoasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Bun,bun,super bun...

    • Fara foto

      gabriela , 14 octombrie 2009

      vreau da stiu nu de pune praf de copt sau bicarbonat

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      O prajitura fina...

    • Fara foto

      Luminita (Maestru bucatar) , 02 mai 2009

      Am facut si eu, a iesit super, va recomand cu placere.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Arata tare bine, oare se realizeaza greu?

    • Fara foto

      Luminita (Maestru bucatar) , 02 mai 2009

      Pare usor de facut, voi incerca:)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Arata foarte bine si cred ca e foarte delicioasa.

    • Fara foto

      crina , 15 aprilie 2009

      Ce gustooooooooooooos!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

      Arata bine de tot

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 24 martie 2009

      Mmmm..suna si arata tare bine...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      Sigur o sa incerc reteta, pare delicios.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

34 voturi

Ingrediente

  • Blat : 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • crema : 4 galbenusuri
  • 1 lingura cacao
  • 2 1/2 linguri faina
  • 8 linguri de zahar,200 g unt, ml lapte
  • glazura de bezea: 4 albusuri
  • 4 linguri de zahar
  • caramel : 3-4 linguri zahar
  • optional : nuci macinate

Raporteaza reteta

vladulescu

cat lapte se pune ca eu nu vad din reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Raffaelo - bomboane de casa