autor:

susu

» » Dulciuri diverse

Prajitura acrisoara cu prune si bezea

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Ingrediente
necesare: Blatul: 7 oua 3 galbenusuri 400 g prune coapte 300 g unt 300 g zahar 300 g faina Esenta de vanilie 1 lingurita coaja de portocale ½ plic praf de copt U praf de sare 1 lingurita zeama de lamaie Bezea : 3 albusuri Putina zeama de lamaie 5 linguri de zahar 1 lingurita de amidon

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si un praf de sare, la inceput cateva minute la viteza mica apoi la viteza mai mare. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul , vanilia si putina sare. Cele 10 galbenusuri se presara cu putin zahar si sare pentru a se intensifica culoarea galbena. Se freaca apoi cu razatura de portocale. Se adauga treptat cate un galbenus la compozitia de unt si se amesteca dupa fiecare. La urma se pune faina amestecata in prealabil cu praful de copt si albusuile batute. Se amesteca usor de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, eu am folosit tava de la cuptor, se pune compozitia si deasuprea fructele taiate in doua si asezate cu jumatatea in sus. Cine doreste poate presara si putina scortisoara pe deasupra. Se da tava la cuptorul incins pentru 30-35 de minute in functie de cuptor. Bezeaua se face mixand albusurile cu zaharul iar spre sfarsit se adauga zeama de lamaie si amidonul si se bate in continuare. Se scoate prajitura, se pune bezeaua deasupra, se fac niste modele cu furculita sau pieptanul de bucatarie si se mai da la cuptor pentru 5 minute pana se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura acrisoara cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Strudel cu mere si budinca

Strudel cu mere si budinca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana pune drojdia uscata, 1 lingurita

21 voturi    19 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Kataif

Kataif

Se aseaza fideaua in tava,dupa ce in prealabil s-a uns cu untul topit sau se pune uleiul deasupra

16 voturi    10 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mari Ela , 03 martie 2015

    la magazin si se face f.usor

  • Fara foto

    Gianni Si Alexa , 02 martie 2015

    bono

  • Fara foto

    Campean Alin , 25 ianuarie 2015

    la benzinarie

    • Fara foto

      Monica Gabor , 05 ianuarie 2015

      unde gasesti toate ingredientele????

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • necesare: Blatul: 7 oua 3 galbenusuri 400 g prune coapte 300 g unt 300 g zahar 300 g faina Esenta de vanilie 1 lingurita coaja de portocale ½ plic praf de copt U praf de sare 1 lingurita zeama de lamaie Bezea : 3 albusuri Putina zeama de lamaie 5 linguri de zahar 1 lingurita de amidon

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

13 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu Tiramisu

Se face un sabayon din galbenus si zaharul pudra, dupa ce s-au batut se adauga mascarponele, apoi se adauga gelatina, care a fost temperata

1 vot    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Flan de portocale