Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si un praf de sare, la inceput cateva minute la viteza mica apoi la viteza mai mare. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul , vanilia si putina sare. Cele 10 galbenusuri se presara cu putin zahar si sare pentru a se intensifica culoarea galbena. Se freaca apoi cu razatura de portocale. Se adauga treptat cate un galbenus la compozitia de unt si se amesteca dupa fiecare.
La urma se pune faina amestecata in prealabil cu praful de copt si albusuile batute. Se amesteca usor de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, eu am folosit tava de la cuptor, se pune compozitia si deasuprea fructele taiate in doua si asezate cu jumatatea in sus. Cine doreste poate presara si putina scortisoara pe deasupra.
Se da tava la cuptorul incins in prealabil la 170 de grade C, pentru 30-35 de minute in functie de cuptor.
Bezeaua se face mixand albusurile cu zaharul iar spre sfarsit se adauga zeama de lamaie si amidonul si se bate in continuare. Se scoate prajitura, se pune bezeaua deasupra, se fac niste modele cu furculita sau pieptanul de bucatarie si se mai da la cuptor pentru 5 minute pana se rumeneste frumos. Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii