autor:

Gabrielaolteanu

» » Dulciuri diverse

Prajitura Adela

Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 februarie 2012

Ingrediente
un pachet de foi pentru napolitane (eu am avut unele mici si nu prea mi-a convenit), 1 kg rahat (din acela colorat), 1 pachet de unt, 1 cana de miez de nuca, 2 lamai (eu am avut 2 mici)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Lamaia am taiat-o in bucati mici. Rahatul si lamaia le-am dat prin masina de tocat. Neaparat cand treceti prin masina de tocat sa alternati rahatul cu lamaia.La o mana de rahat, imediat dupa el sa treceti lamaia prin masina.L-a inceput am dat doar rahatul si era sa blochez masina. Avand consistenta aceea lamaia il ajuta sa nu mai fie asa gros si lipicios.La sfarsit am dat si nuca prin masina apoi am amestecat cu o lingura de lemn toate ingredientele.
Untul lasat la temperatura camerei l-am taiat cubulete. Am mixat cu paletele de aluat (acelea spirala) toate ingredientele cu untul. Nu folositi paletele celelalte caci e foarte groasa crema si mai mult va incurca.
Este foarte gustoasa crema asta si atat de simpla. Lamaia echilibreaza dulceata rahatului. Daca doriti mai acrisoara crema mai adaugati o lamaie. Mie mi-a placut foarte mult.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Adela" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clătite pufoase reţetă cu pere

Clătite pufoase reţetă cu pere

Separam albusurile de galbenusuri Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat. Peste

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu Ank

Tiramisu Ank

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se topeste apoi se adauga smantana. Albusurile se bat spuma

36 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • maria

    maria (Chef de cuisine) , 03 martie 2012

    foarte interesanta umplutura si usor de facut Felicitari!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 01 martie 2012

    Pare interesant si bun. FELICITARI!*****

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • un pachet de foi pentru napolitane (eu am avut unele mici si nu prea mi-a convenit)
  • 1 kg rahat (din acela colorat)
  • 1 pachet de unt
  • 1 cana de miez de nuca
  • 2 lamai (eu am avut 2 mici)

Raporteaza reteta

Retete
de Gabrielaolteanu
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Am separat ouale.Am batut galbenusurile cu 4 linguri

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Cartofi copti

Cartofi copti

Cartofii au stat in cuptor 2 ore pentru ca au fost foarte mari.Mai aveam putin si muream de foame

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aperitive
Spaghete Bolognese

Spaghete Bolognese

Am tocat ceapa si usturoiul si le-am calit in putin unt.Am adaugat carnea pe care am calit-o pana

10 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza

maria (Chef de cuisine)

foarte interesanta umplutura si usor de facut Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Lacrimioara