autor:

Gabrielaolteanu

» » Dulciuri diverse

Prajitura Adela

Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 februarie 2012

Ingrediente
un pachet de foi pentru napolitane (eu am avut unele mici si nu prea mi-a convenit), 1 kg rahat (din acela colorat), 1 pachet de unt, 1 cana de miez de nuca, 2 lamai (eu am avut 2 mici)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Lamaia am taiat-o in bucati mici. Rahatul si lamaia le-am dat prin masina de tocat. Neaparat cand treceti prin masina de tocat sa alternati rahatul cu lamaia.La o mana de rahat, imediat dupa el sa treceti lamaia prin masina.L-a inceput am dat doar rahatul si era sa blochez masina. Avand consistenta aceea lamaia il ajuta sa nu mai fie asa gros si lipicios.La sfarsit am dat si nuca prin masina apoi am amestecat cu o lingura de lemn toate ingredientele.
Untul lasat la temperatura camerei l-am taiat cubulete. Am mixat cu paletele de aluat (acelea spirala) toate ingredientele cu untul. Nu folositi paletele celelalte caci e foarte groasa crema si mai mult va incurca.
Este foarte gustoasa crema asta si atat de simpla. Lamaia echilibreaza dulceata rahatului. Daca doriti mai acrisoara crema mai adaugati o lamaie. Mie mi-a placut foarte mult.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Adela" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri choco-choco

Fursecuri choco-choco

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade.Se pune o foaie de pergament pe tava cuptorului.Se cerne impreuna

7 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Magiun de struguri cu nuca

Magiun de struguri cu nuca

Se spală bine strugurii și se aleg bob cu bob. Boabele de struguri alese se pun la fiert împreună

2 voturi    0 comentarii
5h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • maria

    maria (Chef de cuisine) , 03 martie 2012

    foarte interesanta umplutura si usor de facut Felicitari!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 01 martie 2012

    Pare interesant si bun. FELICITARI!*****

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • un pachet de foi pentru napolitane (eu am avut unele mici si nu prea mi-a convenit)
  • 1 kg rahat (din acela colorat)
  • 1 pachet de unt
  • 1 cana de miez de nuca
  • 2 lamai (eu am avut 2 mici)

Raporteaza reteta

Retete
de Gabrielaolteanu
Tiramisu

Tiramisu

Am separat ouale.Am batut galbenusurile cu 4 linguri de zahar pana s-au albit bine.Albusurile le-am

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Cartofi copti

Cartofi copti

Cartofii au stat in cuptor 2 ore pentru ca au fost foarte mari.Mai aveam putin si muream de foame

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aperitive
Spaghete Bolognese

Spaghete Bolognese

Am tocat ceapa si usturoiul si le-am calit in putin unt.Am adaugat carnea pe care am calit-o pana

10 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza

maria (Chef de cuisine)

foarte interesanta umplutura si usor de facut Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Briose cu ciocolata si stafide