autor:

Anita Albu

» » Prajituri

Prajitura After Eight

Autor: Anita Albu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 13 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anita Albu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 13 decembrie 2010

Ingrediente
200 g faina, 100 g amidon, 100 ml smantana, 100 ml lapte, 100 g ciocolata amaruie, 100 g zahar, 50 g unt cubulete, 2 oua, 1 pliculet praf de copt, 10 linguri sirop de menta

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Taiem ciocolata in bucatele marunte.
Amestecam faina cernuta cu amidonul si praful de copt.
Adaugam ouale, untul, zaharul, siropul de menta si smantana, amestecam bine cu o lingura de lemn, dupa care adaugam laptele si amestecam pana se topeste untul (dureaza cam 2 minute).
Dupa ce s-a topit si untul adaugam bucatelele de ciocolata si amestecam.
Tapetam o forma cu hartie de copt si turnam compozitia care este destul de fluida.
Se da la cuptor pentru 30-35 de minute, dupa 20 de minute o acoperim cu o folie de aluminiu sa nu se arda.
O scoatem din cuptor si o lasam la racit dupa care pudram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura After Eight" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul ca la bezea. Apoi se

31 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura de mere cu blat de gris

Prajitura de mere cu blat de gris

Merele se rad pe razatoarea mare si se amesteca cu scortisoara (nu se fierb). Se face un amestec

23 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Luana

    Luana (Chef de cuisine):

    Ceva lipseste la prajitura asta si nu-mi dau seama ce anume.Am facut-o,dar desi ma asteptam la ceva extraordinar a fost doar acceptabila.N-a crescut suficient(si-am incercat-o de doua ori,prima data am crezut ca-i vina mea,dar si a doua oara s-a intamplat la fel)am copt-o 50 minute nu 35 min.(asa nu-i o problema,depinde de cuptor),iar gustul de menta nu se simtea absolut deloc.Desole.......

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2010

    Si eu ador combinatia : ciocolata-menta si cred ca aceasta prajitura este foarte buna. Bravo!

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

    interesanta si cred ca e si tare gustoasa!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

    Foarte buna prajitura. Daca o fac sigur nu astept 8p.m. ca sa o savurez. Felicitari!***** Si succes in continuarie.

    • Anita Albu

      Anita Albu (Maestru bucatar) , 13 decembrie 2010

      Va multumesc si sper din suflet sa o incercati, astept impresii:)

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

      Fină combinaţie. Felicitări!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

      Delicioasa si apetisanta!***** E ora 9 ; primesc si eu o bucata ?????

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

      Combinatia de ciocolata si menta e dementiala.Arata super,am salvat reteta,o incerc la sfarsit de saptamana.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

      Bine ai venit Anita, pe gustos.ro! Prajitura arata foarte bine! imi plac si ingredientele folosite, siropul de menta in special, asa ca am s-o incerc si eu. Deocamdata am salvat-o. Pup.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 100 g amidon
  • 100 ml smantana
  • 100 ml lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g zahar
  • 50 g unt cubulete
  • 2 oua
  • 1 pliculet praf de copt
  • 10 linguri sirop de menta

Raporteaza reteta

Retete
de Anita Albu
Oua umplute

Oua umplute

Degresam ouale si pe punem la fiert. Dupa ce au fiert le curatam de coaja, le taiem in doua si le

8 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive cu oua

flori de piatra (Chef de cuisine)

Si eu ador combinatia : ciocolata-menta si cred ca aceasta prajitura este foarte buna. Bravo!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
NEGRESA