Prajitura alba

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura alba

Ingrediente

  • Pentru aceasta prajitura delicioasa avem nevoie de urmatoarele:
  • foile: 300gr. faina (se poate si mai multa), 50 gr.untura de porc (asa era reteta) dar eu am pus in loc de untura unt, 1 ou, 10 gr.amoniac, 100 ml lapte si 5 linguri de zahar
  • crema: 250 gr.unt, 250 gr. zahar pudra, 500 ml. lapte, 6 linguri amidon, 100 ml frisca batuta si o vanile

Mod de preparare

Bine v-am regasit pe anul acesta va doresc tuturor La multi ani si sa avem perte de un an mai bun. Nu am mai postat demult o reteta imi pare rau dar sincera sa fiu nu am avut timp si diponibilitatea necesara. Dar sa trecem la treaba.

Aceasta prajitura se aseamana cu Prajitura clasica pe care o stiti sub denumirea de Alba ca zapada, dar va garantez ca este mult mai fina si mult mai delicioasa. Pentru inceput dati drumul la cuptor la foc mediu.

Acum ne apucam sa facem foile. Frecam bine grasimea/untul cu zaharul pana devine pufos adaugam oul il incorporam apoi punem laptele in care am adaugat bicarbonatul de amoniu amestecam apoi punem cate putin din faina pana ne iese un aluat putin moale (eu am pus ceva mai multa faina decat scria in reteta) am pus pe blatul de lucru faina si am framantat-o pana ce a avut consistenta dorita. Se imparte aluatul in 4 parti cat mai egale, aveti grija ca aluatul este foarte fin il intindeti in foaie subtire si coaceti pe dosul tavii acoperita cu hartie de copt. Se coc 7-8 minute stati cu ochii pe cuptor sa nu se arda. Ale mele s-au parlit un pic (cuptorul este de vina). Se lasa sa se raceasca

Pentru crema: batem untul moale la temperatura camerei cu zaharul pane devine cremos. Amestecam 100ml lapte cu amidonul,restul de lapte il punem pe foc si cand este fierbine punem amestecul de lapte cu amidon amestecam pana se ingroase. Lasam la racit apoi amestecam untul in crema si la urma frisca batuta.

Impartim crema in trei si o punem intre foi. Odam la frigider peste noapte.

Va garantez ca este foarte buna si cred eu usor de facut.

Poza care am facut-o nu prea e reusita pentru ca ce a fost frumos sa papat si eu am ramas cu o bucatica pentru poza.

Va doresc spor la treaba si sa savurati cu placere.

Sursa: Palachinka

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise