autor:

maria

» » Dulciuri diverse

Prajitura alba

Autor: maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2012

Ingrediente
Pentru aceasta prajitura delicioasa avem nevoie de urmatoarele:, foile: 300gr. faina (se poate si mai multa), 50 gr.untura de porc (asa era reteta) dar eu am pus in loc de untura unt, 1 ou, 10 gr.amoniac, 100 ml lapte si 5 linguri de zahar, crema: 250 gr.unt, 250 gr. zahar pudra, 500 ml. lapte, 6 linguri amidon, 100 ml frisca batuta si o vanile

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Bine v-am regasit pe anul acesta va doresc tuturor La multi ani si sa avem perte de un an mai bun. Nu am mai postat demult o reteta imi pare rau dar sincera sa fiu nu am avut timp si diponibilitatea necesara. Dar sa trecem la treaba.



Aceasta prajitura se aseamana cu Prajitura clasica pe care o stiti sub denumirea de Alba ca zapada, dar va garantez ca este mult mai fina si mult mai delicioasa. Pentru inceput dati drumul la cuptor la foc mediu.

Acum ne apucam sa facem foile. Frecam bine grasimea/untul cu zaharul pana devine pufos adaugam oul il incorporam apoi punem laptele in care am adaugat bicarbonatul de amoniu amestecam apoi punem cate putin din faina pana ne iese un aluat putin moale (eu am pus ceva mai multa faina decat scria in reteta) am pus pe blatul de lucru faina si am framantat-o pana ce a avut consistenta dorita. Se imparte aluatul in 4 parti cat mai egale, aveti grija ca aluatul este foarte fin il intindeti in foaie subtire si coaceti pe dosul tavii acoperita cu hartie de copt. Se coc 7-8 minute stati cu ochii pe cuptor sa nu se arda. Ale mele s-au parlit un pic (cuptorul este de vina). Se lasa sa se raceasca

Pentru crema: batem untul moale la temperatura camerei cu zaharul pane devine cremos. Amestecam 100ml lapte cu amidonul,restul de lapte il punem pe foc si cand este fierbine punem amestecul de lapte cu amidon amestecam pana se ingroase. Lasam la racit apoi amestecam untul in crema si la urma frisca batuta.

Impartim crema in trei si o punem intre foi. Odam la frigider peste noapte.

Va garantez ca este foarte buna si cred eu usor de facut.

Poza care am facut-o nu prea e reusita pentru ca ce a fost frumos sa papat si eu am ramas cu o bucatica pentru poza.

Va doresc spor la treaba si sa savurati cu placere.

Sursa: Palachinka
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu fructe de padure, ciocolata alba si migdale

Prajitura cu fructe de padure, ciocolata alba si migdale

Ouale le mixam cu zaharul pana acesta se topeste, adaugam laptele, untul si siropul de migdale, apoi

6 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe

Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe

Blat: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • maria

    maria (Chef de cuisine) , 22 iulie 2012

    Multumesc asa este

  • maria

    maria (Chef de cuisine) , 22 iulie 2012

    asa este buna buna de tot

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

    delicioasa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aceasta prajitura delicioasa avem nevoie de urmatoarele:
  • foile: 300gr. faina (se poate si mai multa)
  • 50 gr.untura de porc (asa era reteta) dar eu am pus in loc de untura unt
  • 1 ou
  • 10 gr.amoniac
  • 100 ml lapte si 5 linguri de zahar
  • crema: 250 gr.unt
  • 250 gr. zahar pudra
  • 500 ml. lapte
  • 6 linguri amidon
  • 100 ml frisca batuta si o vanile

Raporteaza reteta

Retete
de maria
Eclere

Eclere

Intr-o olita se pun la fiert apa uleiul si sarea.Cand da primul clocot se adauga toata faina luandu-se

12 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
coronita umpluta cu branza

coronita umpluta cu branza

Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita

4 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
placinta din aluat dospit cu crema de smantana

placinta din aluat dospit cu crema de smantana

cum preparam: intr-un vas se freaca drojdia cu zaharul pana cand se lichefiaza se adauga untul moale

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

maria (Chef de cuisine)

Multumesc asa este

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu visine