Ingrediente
Pentru foi:, 3 oua, 12 linguri de lapte, 150 g margarina/unt, 6 linguri de zahar, 1 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie sau otet, 500g faina, , Crema:, 300g unt, 2 plicuri puding de vanilie, 1 lamaie, coaja de la o lamaie
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
11 voturi
Mod de preparare
Cantitatile de sus pentru foi sunt luate dintr-o reteta mai veche.Eu data viitoare o voi face cu cantitatile de sus si inca jumatate.O sa le fac mai groase, pentru ca la cantitatile scrise mai sus ies ca un biscuite.A iesit foarte buna dar neaparat lasata peste noapte.Eu am invelit-o si in folie de plastic.De dimineata a fost perfecta, foile s-au mai "inmuiat" si crema era foarte buna rece.
Foile le-am preparat asa: am batut ouale cu zaharul.Am adaugat untul topit, laptele si amoniacul stins.Compozitia lichida am adaugat-o in faina.Cred ca am mai adaugat vreo 50g de faina, pana a fost aluatul moale.L-am impartit in 3 parti egale.Pe fundul tavii am asezat hartie de copt si foaia intinsa.Stau la copt cam 10 minute la foc potrivit.Eu tot la treapta 2 am tinut cuptorul.
Crema am preparat-o conform instructiunilor de pe pachet si cand s-a racit am mixat-o cu untul, zeama si coaja de lamaie.
Schema de asmblare e simpla,Foaie, crema, foaie, crema si foaie.Dupa ce a stat la rece se taie bine, in ce forma doreste fiecare si se mai pudreaza cu zahar pudra.
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011
hmmm...ce bunatate!