Prajitura alba ca zapada

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura alba ca zapada

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 3 oua
  • 12 linguri de lapte
  • 150 g margarina/unt
  • 6 linguri de zahar
  • 1 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie sau otet
  • 500g faina
  • Crema:
  • 300g unt
  • 2 plicuri puding de vanilie
  • 1 lamaie
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Cantitatea de mai sus este ideala pentru 3 foi coapte pe dosul tavii.Mie mi-a ramas multa crema de la prajitura valurile Dunarii si am mai facut un plic de pudding cu un pachet de unt.A fost prea multa si destul de mult unt.Eu data viitoare sigur o fac cu 300g unt si doua plicuri de puding.

Cantitatile de sus pentru foi sunt luate dintr-o reteta mai veche.Eu data viitoare o voi face cu cantitatile de sus si inca jumatate.O sa le fac mai groase, pentru ca la cantitatile scrise mai sus ies ca un biscuite.A iesit foarte buna dar neaparat lasata peste noapte.Eu am invelit-o si in folie de plastic.De dimineata a fost perfecta, foile s-au mai "inmuiat" si crema era foarte buna rece.

Foile le-am preparat asa: am batut ouale cu zaharul.Am adaugat untul topit, laptele si amoniacul stins.Compozitia lichida am adaugat-o in faina.Cred ca am mai adaugat vreo 50g de faina, pana a fost aluatul moale.L-am impartit in 3 parti egale.Pe fundul tavii am asezat hartie de copt si foaia intinsa.Stau la copt cam 10 minute la foc potrivit.Eu tot la treapta 2 am tinut cuptorul.

Crema am preparat-o conform instructiunilor de pe pachet si cand s-a racit am mixat-o cu untul, zeama si coaja de lamaie.

Schema de asmblare e simpla,Foaie, crema, foaie, crema si foaie.Dupa ce a stat la rece se taie bine, in ce forma doreste fiecare si se mai pudreaza cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise