Prajitura Alba ca zapada

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Alba ca zapada

Ingrediente

  • Pentru foi: 1 ou,7 linguri zahar,7 linguri ulei,7 linguri lapte,o lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie,faina cat cuprinde
  • Crema: 1 litru lapte,15 linguri zahar,10 linguri faina,250 g unt,coaja de la o lamaie si zeama dupa gust,o esenta de vanilie

Mod de preparare

Pentru foi am pus in robot amoniacul, oul, laptele, uleiul, zaharul si la urma faina pana s-a format un bulgare de aluat. Am impartit in 4 si am intins foi subtiri pe care le-am copt pe fundul unei tavi unsa cu unt pt cca 7-10 min la foc potrivit. Daca faceti in tava normala de aragaz, intindeti doar 3 foi,tava mea e mai mica si patrata.

Pentru crema am pus la fiert laptele cu zahar,am adaugat apoi faina in ploaie si am lasat la fiert pana s-a ingrosat.cand s-a racit am batut-o cu mixerul ca sa elimin cocoloasele, am pus untul bucati si am mixat din nou. La urma am adaugat coaja rasa de lamaie,sucul de la jumatate de lamaie si o sticluta de esenta de vanilie.

In tava pe fundul careia am copt foile am pus prima foaie, o parte din crema si am alternat pana la ultima foaie. Am acoperit tava cu folie transparenta si am lasat la frigider pana a doua zi cand am taiat in romburi si am pudrat cu zahar vanilat.

Este o prajitura pe cat de simpla, pe atat de gustoasa, care realmente ti se topeste in gura si-ti incanta palatul! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise