autor:

GABRIELA

» » Prajituri

Prajitura “Alba ca Zapada”

Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
Foi:, 12 linguri lapte, 10 linguri zahar, 8 linguri ulei, 2 oua, 1 lingura (de supa) de amoniac stins cu lamaie, faina cat cuprinde, , Crema:, 500 ml lapte, 200 g zahar, 4 linguri faina, 1 lamaie coaja + zeama, 1 pachet margarina sau unt, Crema caramel:, 100 g zahar pentru ars, 100 g faina, 500 ml lapte, 200 g zahar, 1 pachet margarina

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Foi:
Se amesteca toate, se pune faina pana cand se obtine o coca nu foarte tare.
Se coc pe fundul tavii.

Crema:
Laptele, zaharul si faina se pune pe foc mic la baie de aburi. Se amesteca continuu pana devine o smantana groasa, se pune untul sau margarina, coaja de lamaie si zeama.

Crema caramel
Se pune 100 g zahar la caramelizat. Faina se amesteca cu zaharul apoi se pune treptat laptele. Se pune la fiert la baie de aburi si amesteca continuu.
Dupa ce crema a fiert, camd este ca o maioneza, se da la o parte, se pune siropul de zahar ars (se lucreaza foarte repede) apoi margarina.
Se ung foile si se lasa pana a doua zi, iar atunci se taie si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura “Alba ca Zapada”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "Alba -ca-Zapada"

Pentru foi se amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen Se imparte aluatul in 5

23 voturi    3 comentarii
28h
Prajituri
Prajitura Alba ca zapada

Prajitura Alba ca zapada

Pentru foi am pus in robot amoniacul, oul, laptele, uleiul, zaharul si la urma faina pana s-a format

169 voturi    38 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • 12 linguri lapte
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 2 oua
  • 1 lingura (de supa) de amoniac stins cu lamaie
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lamaie coaja + zeama
  • 1 pachet margarina sau unt
  • Crema caramel:
  • 100 g zahar pentru ars
  • 100 g faina
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 pachet margarina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mousse de caramel si pere caramelizate