autor:

GABRIELA

» » Prajituri

Prajitura “Alba ca Zapada”

Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
Foi:, 12 linguri lapte, 10 linguri zahar, 8 linguri ulei, 2 oua, 1 lingura (de supa) de amoniac stins cu lamaie, faina cat cuprinde, , Crema:, 500 ml lapte, 200 g zahar, 4 linguri faina, 1 lamaie coaja + zeama, 1 pachet margarina sau unt, Crema caramel:, 100 g zahar pentru ars, 100 g faina, 500 ml lapte, 200 g zahar, 1 pachet margarina

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Foi:
Se amesteca toate, se pune faina pana cand se obtine o coca nu foarte tare.
Se coc pe fundul tavii.

Crema:
Laptele, zaharul si faina se pune pe foc mic la baie de aburi. Se amesteca continuu pana devine o smantana groasa, se pune untul sau margarina, coaja de lamaie si zeama.

Crema caramel
Se pune 100 g zahar la caramelizat. Faina se amesteca cu zaharul apoi se pune treptat laptele. Se pune la fiert la baie de aburi si amesteca continuu.
Dupa ce crema a fiert, camd este ca o maioneza, se da la o parte, se pune siropul de zahar ars (se lucreaza foarte repede) apoi margarina.
Se ung foile si se lasa pana a doua zi, iar atunci se taie si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura “Alba ca Zapada”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm

33 voturi    15 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Alba Ca Zapada cu crema de lamaie

Prajitura Alba Ca Zapada cu crema de lamaie

Intr-un castron amestecati ouale, zaharul, laptele, uleiul, sarea si praful de copt stins in putina

15 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • 12 linguri lapte
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 2 oua
  • 1 lingura (de supa) de amoniac stins cu lamaie
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lamaie coaja + zeama
  • 1 pachet margarina sau unt
  • Crema caramel:
  • 100 g zahar pentru ars
  • 100 g faina
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 pachet margarina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Desteapta