Prajitura “Alba ca Zapada”

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi:
  • 12 linguri lapte
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 2 oua
  • 1 lingura (de supa) de amoniac stins cu lamaie
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lamaie coaja + zeama
  • 1 pachet margarina sau unt
  • Crema caramel:
  • 100 g zahar pentru ars
  • 100 g faina
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 pachet margarina

Mod de preparare

Foi:

Se amesteca toate, se pune faina pana cand se obtine o coca nu foarte tare.

Se coc pe fundul tavii.

Crema:

Laptele, zaharul si faina se pune pe foc mic la baie de aburi. Se amesteca continuu pana devine o smantana groasa, se pune untul sau margarina, coaja de lamaie si zeama.

Crema caramel

Se pune 100 g zahar la caramelizat. Faina se amesteca cu zaharul apoi se pune treptat laptele. Se pune la fiert la baie de aburi si amesteca continuu.

Dupa ce crema a fiert, camd este ca o maioneza, se da la o parte, se pune siropul de zahar ars (se lucreaza foarte repede) apoi margarina.

Se ung foile si se lasa pana a doua zi, iar atunci se taie si se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise